Programok

A dabasi sportpályától az olasz Lamborghini bemutatóteremig

2019.11.11. 12:33

A téma a padlón hever.

Floorexpo 2019.12.12-én a Lurdy Házban.

Kreditpontos rendezvény: MÉK 2 pont (2019/280)

Dabas új sportpályái és az olasz Lamborghini bemutatóterem között egy közös pont biztosan van: az épületek padlójával semmi gond nincs, ahogyan még a világon számtalan emblematikus épület padlójával sem. Közös célja ez tervezőnek, kivitelezőnek, tulajdonosnak vagy beruházónak? Aki ugyanerre törekszik, látogasson el az első Floorexpóra, ahol a padlók mai design elvárásoknak megfelelő trendjei és a legújabb műszaki megoldások mellett interaktív kiállítás, valamint szakmai előadások is várják a szakembereket. 

 

Az idén először megrendezésre kerülő szakmai fórumon a téma szó szerint a padlón hever: a modern élelmiszeripari megoldásokról, a fugamentes padlókról, olasz dizájn padlókról hallhatunk előadásokat, amelyek használatát interaktív kiállítások kísérik több, mint 450 négyzetméteren. A nap során fókuszba kerülnek az elmúlt években egyre nagyobb számban megvalósult sportlétesítményekhez kínált padlók, valamint válaszokat kapunk a legújabb ipari padló trendeknek megfelelő nagytáblás padlók kivitelezésének kritikus kérdéseire.

A nagytáblás ipari padlók mai trendje

Magyarországon néhány éve még általánosnak számító 5x6 méteres raszterek helyett, az esetek körülbelül 80%-ban ma már 400m2 feletti, egybefüggő nagytáblás betonfelületek készülnek. Az elmúlt évek alapvető megrendelői igénye lett az esztétikus megjelenésű, kis karbantartási igényű „fuga mentes” ipari padló, azonban, ha a beton összetétele nem követi ezt a változást, akkor a jelentősen megnövekedett méretek valódi rizikófaktorként jelentkeznek a repedések kialakulásában. A Mapei a betonadalékszerek területén számos új innovációval lépett a piacra annak érdekében, hogy a megváltozott igényeknek és követelményeknek megfelelő minőségi beton előállítható legyen. A FLOOREXPO szakmai fórumon nagy hangsúlyt kapnak az innovatív padlómegoldások és ezek között is a legújabb trendekre adott válaszként a nagytáblás ipari padlók biztonságos kivitelezésnek kérdése.

Ezeket az innovációkat már számos projekt esetében kipróbálták és világszerte használtak. Felhasználásukkal készült többek között a zalacsányi Zala Springs Golf Resort, az olaszországi Sant'Agata Bolognese városában található Lamborghini bemutatóterem, egy Montelcinóban fekvő hangulatos borospince, a herceghalmi Abacus Hotel vagy a Mapei sóskúti raktára, valamint Budapest belvárosában a Váci utca egyik felső kategóriás parkolója is.

Sport, minden szinten

A Mapei az elmúlt években az amatőr és profi sport, valamint a különböző edzésformák kiszolgálásra számos professzionális megoldást fejlesztett. Ezen sportburkolatok biztonságosak, versenyképes költséggel készülnek és tartósak, emellett pedig kiemelkedően látványosak is. A cég megoldásai révén csökkenthető a kivitelezés ideje is: újépítés vagy felújításra váró aszfalt vagy betonpályák esetén is egyszerű és gyors munka.

Dabas város vezetésének a célja az volt, hogy egy olyan többfunkciós csarnokot hozzon létre, amely egyaránt megfelelő lehet gyerekek és akár élsportolók számára is, több sportágban. A sportburkolati lehetőségeket tesztelve találkoztak a Mapei TNS rendszerével. A város vezetésének személyesen is lehetősége volt megtekinteni és kipróbálni a fent említett rendszert Olaszországban, a Mapei mellett pedig az ott tapasztalt minőség miatt döntöttek. A beruházásban hosszában egy futsal pálya, keresztben pedig 3 teniszpálya került kialakításra.

A FLOOREXPO szakmai fórumon nem csak megtekinteni lehet majd az itt említett anyagokat és találkozni megvalósult példákkal, de támogatást is lehet kapni a tervezéstől kezdve a kivitelezésen át egészen a jövőbeli karbantartási munkák szakszerű elvégzéséhez.

 

További információ, a nap teljes programja és a regisztráció elérhető a www.floorexpo.hu weboldalon.