Gazdaság

A Futureal eladta legújabb irodafejlesztését az Erste Ingatlan Alapnak

2014.09.26. 08:16

Az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap vásárolta meg a Futureal ikonikus, a KPMG székházaként szolgáló új, Vision Towers (North) irodaházát. A 2014 augusztusában, a KPMG magyarországi székházaként átadott, a Váci úti irodafolyosó legfiatalabb épületeként közvetlen metró kapcsolattal rendelkező Vision Towers északi tornya máris új tulajdonossal büszkélkedhet, miután a fejlesztő Futureal csoport értékesítette az ERSTE ingatlan alapjának.

Az irodaházat már az építkezés kezdetétől nagy figyelem kísérte, hiszen a régi Volga szálló helyén az egyik legismertebb és legforgalmasabb budapesti lokációban álmodta meg a Futureal. A fejlesztés megújítja a Váci út – Dózsa György út csomópontját és új lendületet ad az iroda folyosónak. A 11 125 négyzetméternyi bruttó bérbeadható területtel rendelkező iroda torony a Vision Towers projekt első üteme, a KPMG Hungária Kft. székháza lett.

A KPMG a piacon úttörő módon először megbízható és nagy tapasztalattal rendelkező ingatlanfejlesztők közül választotta ki a Futurealt, mint fejlesztő partnerét és csak ezután a projekt helyszínét a kiválasztott szakmai partnerrel közösen.

Futó Gábor, a Futureal csoport alapító társ-tulajdonosa elmondta: „Nagy megtiszteltetésnek vettük, hogy a KPMG a Futureal csoportot választotta székház projektjük fejlesztőjének. Az ingatlanpiacon érezhető kemény versenyben ismét beigazolódott, hogy a Futureal hazai és nemzetközi szinten elismert, megbízható és meghatározó piaci szereplő, aki garantálni tudta, hogy irodaházuk időben és magas minőségben valósul meg. Külön öröm, hogy a mostani eladás a Futureal Partnerségi Program első értékesítési tranzakciója, ráadásul az irodaház által biztosított megbízható hozamot az Erste Ingatlan Alap döntően hazai befektetői élvezhetik hosszú éveken át.”

Az Erste Alapkezelő számára fontos szempont volt a vásárlásnál, hogy az irodaház a KPMG-nek ad otthont, és hogy az épület ultramodern építészeti jegyeket vonultat fel. A jellegzetes építészeti megoldásokon keresztül a belsőépítészeti bravúrokig a projekt „hardver” része is kimagasló: energiatakarékos gépészeti megoldások, távhő alkalmazása, négycsöves légkondicionálás, emelt padló és süllyesztett álmennyezet, új generációs külső árnyékoló rendszer, bicikli tárolók és öltözők emelik a komfortot. Emellett tetőkert, alacsony fény és zaj emisszó, BREEAM tanúsító rendszer szerinti "very good" minősítés, magas szintű biztonsági rendszerek, a piacon elérhető legmodernebb IT hálózat, és intelligens épületvezérlési rendszer jellemzi a házat.

Pázmány Balázs, az Erste Alapkezelő Zrt. igazgatóságának elnöke a tranzakcióval kapcsolatban kiemelte: a prémiumkategóriás irodaépület minden szempontból megfelel az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap befektetési céljainak és az irodaház hosszú távon biztos megtérülést hoz az Alap számára.