Pályázatok

A Grand Army Plaza újrafelfedezése

2008.01.25. 09:04

Nyílt nemzetközi építészeti ötletpályázatot írtak ki a New York-ban található Grand Army Plaza nevű tér struktúrájának átalakítására és környezetének felpezsdítésére, a közelben található közparkkal való kapcsolatának rendezésére. A leadási határidő áprilisban lesz.

A New York-ban található Grand Army Plaza nevű tér napjainkban a városlakók számára nehezen használható, rendkívül forgalmas közúti csomópont. A Brooklyn városrész egyik centrumát jelentő terület centrumában egy hangsúlyos építészeti elem, a Soldiers’ and Sailors’ Arch (Katonák és Hajósok Diadalíve) jelöli ki a Law Olmsted’s Park bejáratát. A tér a parkba tartó sétálók szempontjából nagyon rossz adottságokkal rendelkezik, melyet a széles autóutak szabdalnak szét.

A Design Trust for Public Space a Grand Army Plaza Coalition-nal együttműködésben nyílt nemzetközi építészeti ötletpályázatot írt ki a tér struktúrájának átalakítására és környezetének felpezsdítésére, a város és a park mint rekreációs terület szoros urbanisztikai kapcsolatának megteremtésére.

A pályázatok benyújtásának határideje áprilisban lesz, a pontos dátumot hamarosan közzéteszik a pályázat honlapján. A munkákat idén nyáron kiállítják a Brooklyn Könyvtárban és a Brooklyn Museum of Art-ban.

A tér tervezése 2008. végén kezdődik a New York City Departments of Parks and Recreation and Transportation kezelésében.

Részletek:

http://www.designtrust.org/projects/project_08gapco.html