Közélet, hírek

A Graphisoft mobil applikációja is nyertes

2016.04.14. 12:12

A Galyatető kilátó és a Croma betonpad világsikeréhez egy magyar alkalmazás is társul: ez a Graphisoft BIMx. Az Architizer A+ Awards-on az alkalmazás a Mobil Apps kategóriájában nemcsak a közönség, de a zsűri által kiosztott díjat is elnyerte. 

A könnyen használható, flexibilis BIMx mobil applikáció elérhető mind Android, mind iOS platformokon. A díjnyertes alkalmazás lehetővé teszi, hogy az épületinformációs modellezés ne csak az asztali gépeken, de bármilyen építési helyszínen is használható legyen. Az építészek, kivitelezők, megrendelők, vagyis a projekt résztvevői akár egy érintéssel hozzáférnek a teljes tervezési dokumentációhoz.  

Az Architizer.com portál, a Wall Street Journal és a Webby által alapított Architizer A+ díjon 100+ kategóriában jelöltek projekteket, amelyeket egyrészt 300 főnél is többet számláló szakmai zsűri, másrészt az építészetben és a szakmában érdekelt közönség díjazott. A szavazás során 400.000 voks érkezett a több mint 100 ország jelöltjeire. 


A szakmai zsűriben az építészet és dizájn szakemberei, a kulturális élet meghatározó alakjai és a fejlesztők egyenlő arányban voltak jelen. Olyan ipari nagyságok mint Denise Scott Brown, Bjarke Ingels és Tom Kundig, vagy az építészet területéről fontos személyek mint pl.: Tony Hsieh (CEO, Zappos), Yves Behar (Fuseproject), John Edelman (CEO, Design Within Reach), Cameron Sinclair (Architecture of Humanity) és Barry Bergold (MoMA)

"Hatalmas örömmel töltött el bennünket, amikor értesültünk a kétszeres díjazásról." - mondta el Pfemeter Ákos, a Graphisoft marketing igazgatója. "Egy ilyen visszajelzés a felhasználóktól és a szakmától mindig jót tesz az önbizalomnak. Megnyugtató tudni, hogy jó irányba tartunk. Nem meglepő, hogy a BIMx az iOS és az Android felületeken is piacvezető alkalmazás."