Pályázatok/Magyar

A KAPTÁR közösségi iroda terének berendezése

2015.09.29. 12:04

A KAPTÁR közösségi iroda pályázatot hirdet a most épülő második emeleti terének berendezésére, illetve az új szint tértagolásának kreatív kialakítására.
A pályázat nyertesét 100 ezer forinttal és fél éves KAPTÁR-bérlettel jutalmazzák.

Mi az a KAPTÁR?

A KAPTÁR Budapest talán legszerethetőbb közösségi irodája. A belvárosi Révay közben található, a Bazilikával szemben, az ún. bulinegyed közvetlen szomszédságában. Utcakapcsolatos, nagy üvegfelületű irodánkban olyan coworkerek dolgoznak, aki a világ minden tájáról érkeznek. Vannak izgalmas tárgyalóink, valamint a tér egészét hasznosítani tudjuk rendezvényhelyszínként is.

Mi a feladat?

Nemrég lehetőségünk nyílt a KAPTÁR fölötti helyiség kibérlésére: ezt a szintet – a födém áttörésével – a mostani térhez kapcsoljuk hozzá.

Az új irodatér belső tagolása – mind építészeti, mind a funkcionális szempontból – már megtörtént. Sok múlik azonban azon, hogy milyen módon rendezzük be, használjuk ki az egyes funkciókhoz rendelt tereket.

Kötelező kűr

A pályázat érvényességének feltétele, hogy a beadott pályaművek választ adjanak az alábbi térrészek berendezésére, tagolására. (Ld. mellékelt alaprajzok.)

1) Coworking tér. A második emeleten is lesznek coworking helyek, csak egy kicsit másképp. Igyekszünk kielégíteni a bérlőink két régi igényét: azt, hogy legyenek fix, azaz névre szóló asztalok + 2-4 fős csapatok is dolgozhassanak együtt, a többi csapattól vizuálisan elválasztva, de mégsem hermetikusan elzárva. Az izgalmas kihívás tehát olyan könnyen mozgatható, variálható bútorok vagy térelemek megtervezése, amelyekből könnyedén kialakíthatók 2-4, esetleg több fős munkaállomás-zugok, amelyek az illető csapatoknak adnak némi intimitást, de a lehető legkevésbé emlékeztetnek azokra az irodaház-boxokra, amelyek tagadásaként a KAPTÁR létrejött.

2) Chillout/coworking zóna. A lenti szint tapasztalatai alapján tudjuk, hogy bérlőink a heverős, foteles lazsálós részt is szívesen használják munkavégzésre. Olyan chillout zóna be-, ill. elrendezést keresünk tehát, amely ezt a két funkciót egyesíteni tudja magában: csábít a kikapcsolódásra, az egymással való lepacsizásra, de ahol azért egy laptoppal az ölben dolgozni is lehet.

3) Event/tréningszoba – esetenként „csöndszoba”. A tervrajzon látjátok, hogy lesz egy új, mintegy 40 m2-es nagyszobánk is. Itt tréningeket, kisebb eseményeket tartunk majd, a foglalás nélküli órákban pedig azoknak a bérlőinknek kínáljuk fel, akik épp valami agyalósabb, nagyobb koncentrációt igénylő munkában vannak benne. Ebben a szobában ugyanis teljes csönd lesz: azt kérjük majd az emberektől, hogy még a legrövidebb telefont vagy Skype-hívást is a szobán kívül intézzék el, ill. ebben a helyiségben ilyenkor még háttérzene sem fog szólni. A kihívás tehát az, hogy olyan bútorokat javasoljatok vagy tervezzetek nekünk, amelyek könnyen mozgathatók, tárolhatók, vagy átalakíthatók annak érdekében, hogy egyszer egy tréning kiegészítői, egyszer pedig a „csöndszoba” bútorai lehessenek.

Bonus track

Amint az alaprajzon láthatjátok: a fenti három térrészen kívül az emeleten helyet kapnak mosdók, egy tárgyaló és néhány ún. némafülke is, ahonnan telefonálni, Skype-olni lehet.


Az érvényes pályázatnak nem feltétele, hogy ezekhez is szállítsatok ötleteket, de ha valami beugrik velük kapcsolatban, kérünk Benneteket, ne tartsátok magatokban: az ezekhez kapcsolódó fineszes megoldások ugyanis sokat nyomhatnak a latban, ha holtverseny alakulna ki két pályamű között.
Azok a fránya anyagiak, amelyek határt szabnak a képzeletnek…

Van egy büdzsé, amelybe bele kell férnünk: Így akármennyire is szexi lesz egy-egy ötlet, ha szétfeszíti a költségvetésünket, sajnos nem tudjuk megvenni. Ezért arra kérünk Benneteket, hogy a megoldásaitok összértéke – értve ez alatt anyaghasználatot, produkciós költségeket, egyszóval mindent – ne haladja
meg a nettó 3 millió forintot. (Ez az összeg a padló burkolatot, nyílászárókat nem tartalmazza, viszont minden mobiliát igen.)

Határidő
Azok a pályaművek érvényesek, amelyek 2015. október 15. este 19.53-ig:-) beérkeznek hozzánk, a KAPTÁRba személyesen vagy elektronikusan. Az elbírálás sem tart majd tovább, mint 2015. október 19.

Kérdés, óhaj, sóhaj

Nem közpénzből működünk, így a közbeszerzési pályázatoknál megszokott rideg szabályok itt nem érvényesek. Nincs jelige, nincs anonimitás: a leadás
utolsó pillanatáig készen állunk a párbeszédre, a közvetett vagy személyes egyeztetésre. Ha kérdésetek van, kérdezzetek bátran: örömmel válaszolunk!


Elérhetőségeink:
hello@kaptarbudapest.hu
KAPTÁR közösségi iroda, 1065 Budapest, Révay köz 4.


Pekár Dóra
Gyurkovics Tamás
Levendel Áron