Közélet, hírek

A kormány stratégiai partnerei között a Leier Hungária Kft.

2014.01.09. 10:51

A magyar kormány és az építőanyag-gyártásban piacvezető Leier Hungária Kft. stratégiai együttműködési megállapodást kötött Győrben, 2014. január 9-én. A kormány nevében Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár, a Leier vállalat részéről pedig Komlós Andor ügyvezető látta el kézjegyével a megállapodást.

A stratégiai együttműködési megállapodás létrejöttével a kormány, a vállalat elmúlt évtizedekben tett erőfeszítéseit, fejlesztéseit, valamint folyamatos munkahelyteremtését ismerte el. A Leier Hungária Kft. Magyarországon piacvezető az építőanyag-gyártás területén. Innovatív, folyamatosan megújuló, egyedülállóan széles termékválasztékával sikerült az építőipart érintő válság alatt is erősödnie. Az építőanyag-gyártás mellett a cégcsoport autókereskedelemmel és ingatlanfejlesztéssel is foglalkozik, valamintaz idei évben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját hazánkban. Az első gyárát Michael Leier, a Leier cégcsoport alapító-tulajdonosa 1984-ben indította be Gönyűn, jelenleg 9 magyarországi építőanyag gyárral rendelkezik, összesen több mint 1.000 munkavállalót foglalkoztat a vállalat.

„Ma Győr hazánk egyik gazdasági motorja, mindez annak köszönhető, hogy olyan cégek tevékenykednek itt, amelyek felelősséggel viseltetnek munkavállalóink, valamint a város ügyei iránt. A Leier közülük is kiemelkedik, hiszen amellett, hogy számtalan munkahellyel, szaktudással járul hozzá Győr fejlődéséhez, városszépítő, esztétikai jellegű beruházásai is példaértékűek” – mondta el Fekete Dávid, Győr alpolgármestere a stratégiai megállapodás aláírásának sajtóeseményén.

„Megtiszteltetés számunkra a magyar kormánnyal kötött stratégiai együttműködési megállapodás, amely azt mutatja, hogy a Leier Hungária elmúlt 30 éves, átgondolt és innovatív építkezése, a folyamatos beruházások, az építőipart formáló szemlélete és magatartása, hazánk kormánya által is elismerésre került. A Leier Hungária piacvezető a szerkezeti építőanyag-gyártás területén, széles termékportfólióval rendelkezik az előregyártott betonelemek, a kéményrendszerek, a betoncserepek, illetve a tégla termékek területén. Ennek köszönhetően, akár egy családi ház – a pincétől a padlásig – teljes mértékben felépíthető termékeinkből” – mondta el a stratégiai együttműködési megállapodás sajtótájékoztatóján Komlós Andor, a Leier Hunária Kft. ügyvezetője.

„Magyarország és a Leier cégcsoport bátor döntéseket hoztak a válság idején, ezért jobban teljesítenek. A magyar-osztrák gazdasági együttműködés a magyar nemzetgazdaság sikerének egyik fontos összetevője” – mondta el az aláírás kapcsán Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár.

A Leier már az év elején is aktívan kiveszi a részét az építőiparban tevékenykedő szakemberek képzésében, ezért az idei évben is folytatja évek óta nagy sikernek örvendő – több száz szakembert vonzó – kreditpontos képzéssorozatát, amelynek első állomása a győri (LCC) központban lesz, 2014. január 15-én.

forrás: sajtóközlemény