Közélet, hírek

A Nemzetközi VELUX-díj 2006 eredményhirdetése a bilbaoi Guggenheim Múzeumban lesz

2006.02.01. 11:33A regisztráció február 10-én lezárul!A VELUX Cégcsoport bejelentette, hogy az építészhallgatók számára kiírt Nemzetközi VELUX-díj 2006 eredményhirdetésének a Guggenheim Múzeum Bilbao ad otthont október 23-án.


Budapest, 2006. február 1. – A VELUX Cégcsoport támogatói (Visitor Services Sponsor) megállapodást írtak alá a bilbaói Guggenheim Múzeummal arról, hogy a Nemzetközi VELUX-díj 2006 eredményhirdetésére az épületben kerül sor.


- A 2004-es díj nyerteseit Párizsban hirdettük ki, most pedig Bilbao magától értetődő választás volt. A VELUX által névadó szponzorként jegyzett VELUX 5 OCEANS egyéni vitorlás földkerülő verseny ugyanis október 22-én rajtol Bilbao kikötőjéből. A Nemzetközi VELUX-díj 2006 ünnepélyes díjkiosztóján a nyertesek és tanáraik, a zsűri tagjai, építészek és más építészetben érdekelt szakemberek is részt vesznek, mely közvetlenül a VELUX 5 OCEANS rajtának másnapján zajlik - mondta Lone Feifer, építész, a díj főszervezője.


Az eredményhirdetésig még több hónap van hátra, a regisztráció február 10-én zárul le, a pályaműveket a regisztrált hallgatóknak május 5-ig kell benyújtaniuk. A zsűri júniusban ül össze Madridban, hogy elbírálja a pályamunkákat. Eddig 72 országból – Kanadától Kínáig, Thaiföldtől Chiléig – több mint 500 hallgató regisztrált a világméretű pályázatra, melynek összdíja 30 000 euró.


A Nemzetközi VELUX-díj 2006-ról, a regisztráció módjáról és a zsűriről a díj hivatalos honlapján, a www.velux.com/a oldalon található bővebb információ.Guggenheim Múzeum, Bilbao

A kanadai Frank O. Gehry tervezte épület a kortárs építészet üvegből, homokkőből és titánból formázott mestermunkája. A múzeum 1997-ben nyílt meg az épületben, mely a világ minden tájáról Bilbaoba vonzza a művészetek és az építészet népes rajongótáborát.


A múzeumról bővebb információ a www.guggenheim-bilbao.es honlapon érhető el.