Helyek/Infrastruktúra

A Nyugati téri ötletpályázat nyertese az Új irány Csoport

2006.07.04. 08:53

Lezárult a Fővárosi Önkormányzat ötletpályázata, amelyet a Nyugati téri aluljáróban elhelyezendő köztéri művészeti alkotás megvalósítására írt ki. A nyertes: Új irány Csoport

Lezárult a Fővárosi Önkormányzat ötletpályázata, amelyet a Nyugati téri aluljáróban elhelyezendő köztéri művészeti alkotás megvalósítására írt ki, az Atlantisz program részeként. A 16 beérkezett pályaműből szakmai zsűri választotta ki a győztes munkát.
Az Atlantisz program célja, hogy a város több év alatt olyan köztéri művészeti értéket halmozzon föl, amely Budapest nevét beemeli a progresszív, újító, előremutató kortárs kultúrát támogató városok sorába.
A Nyugati téri helyszínre kiírt pályázat nyertese, az Új irány Csoport (Lendvai Gábor, Tihanyi Dominika) Budapest légi fotóját helyezi majd el az aluljáró padlóján, az aluljáró oszlopai pedig a kijelölt helyszínekhez tartozó részletes információkat tartalmazzák majd.
Egyúttal a budapestiek is lehetőséget kapnak, hogy saját információikkal gazdagítsák a térkép egyes részleteit, vagy az oszlopokon megjelenített tartalmakat.
Az alkotás 2006. szeptemberében készülhet el, és három hónapig lesz látható a Nyugati téren.
A kuratórium tagjai:
Bakos Gábor, ARC;
Fitz Péter, a Budapest Történeti Gyűjtemény, Kiscelli Múzeum igazgatója
Kálmán Rita, Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület
Nemes Attila, a projekt kurátora
Néray Katalin, a Ludwig Múzeum Budapest igazgatója
Dr. Petrányi Zsolt, a Műcsarnok főigazgatója,
valamint
Datner Katalin, Budapest Főváros Önkormányzata képviseletében