Közélet, hírek

A Schneider Electric kihirdette a Go Green in the City nemzetközi verseny döntőseit

2011.08.04. 07:58

A Schneider Electric Párizsban rendezte meg a Go Green in the City innovatív versenyének döntőjét. A versenyen az első helyezést a németországi Bonni Egyetem két hallgatója nyerte el Zöld Egyetem elnevezésű pályamunkájukkal.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment globális specialistája Párizsban rendezte meg a Go Green in the City innovatív versenyének döntőjét, ahol vendégül látta az 50 legjobb eredményt elért diákot. A cég első nemzetközi esettanulmány-versenyének kétnapos találkozóján a Németországból, Brazíliából, Kínából, Franciaországból, Indiából, Oroszországból, Törökországból és az Egyesült Államokból érkezett döntősök mutatták be „zöld” megoldásaikat. A pályamunkák kifejezetten a városokban bevezethető energiamenedzsment megoldásokra összpontosítanak öt, a városok életében kulcsfontosságú területen: háztartások, felsőoktatási intézmények, kórházak, kiskereskedelemi egységek és vízgazdálkodás.

 

 

 

A Schneider Electric komoly hangsúlyt fektet arra, hogy egyéneknek és szervezeteknek segítsen a lehető legtöbbet elérni a rendelkezésükre álló energiával. Napjainkra az energia véges erőforrássá vált, ezért a vállalat a felhasznált energia mennyiségének csökkentésében, és annak hatékonyabb felhasználásában látja a környezetvédelem jövőjét. Ebből adódóan, az elektromos áram iránti keresletnövekedést össze kell hangolni a társadalmi fejlődés, és a környezetvédelem szempontrendszerével. A Schneider Electric nap, mint nap azon is munkálkodik, hogy új megközelítési formákat fejlesszen ki a fenntarthatóbb jövő érdekében, és innovatív ötletekkel segítse a hatékony energiafelhasználást.

A Schneider Electric felsővezetőiből álló zsűri tetszését leginkább a Bonni Egyetem két hallgatójának - Suma Elengikal és María Consuelo Palacios Lafuente - "Zöld Egyetem" nevű ötlete nyerte el. Pályamunkájukban 6 olyan különböző energiatermelő megoldást mutattak be, melyek a környezettudatos egyetemi diákok aktivitásaiból valósulhatnak meg.

 

 

 

A második helyen az indiai Management Development Institute diákjai végeztek "Zöld Utazás" címet viselő projektjükkel, melyben bemutatták, hogy a vásárlók és az alkalmazottak által viselt cipőkkel hogyan lehet elektromos energiát termelni a kiskereskedelmi boltok számára. A bronzérmet szintén indiai csapat, az Indian Institute of Management tanulói vitték el szén-dioxid lábnyomot nem hagyó, önfenntartó étterem ötletükkel.

A győztes csapat első osztályú körülmények között utazhatja be a világot a Schneider Electric vendégeként, és részt vehet létesítmény-látogatásokon, valamint találkozhat a vállalat felsővezetőivel és alkalmazottaival. Ráadásul, egy vonzó állásajánlatot is magukénak tudhatnak a Schneider Electricnél. Ezen kívül az 50 döntős diák mindegyike – akiknek a 60%-a nő, hiszen a vállalat hangsúlyt fektet a nők szemléletmódjának érvényesülésére – részt vehet egy gyakornoki interjún, ami után akár állásajánlatot is kaphatnak.

A Go Green in the City versennyel a Schneider Electric az aktuális környezeti problémák ellensúlyozására születő kreatív és eredeti megoldások ösztönzését célozza meg. Ez a megmérettetés lehetővé teszi, hogy szoros köteléket alakítsunk ki a fiatal és feltörekvő tehetségekkel, akik vállalatunk fő erősségeit alakítják majd a jövőben” – mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója.

Nyolc ország több mint 500 csapatának 1000 jelöltje vett részt a Schneider Electric Go Green in the City kezdeményezésében, melynek első alkalommal meghirdetett versenye rendkívüli népszerűségnek örvendett a diákok körében. A vállalat tervei szerint, a versenyt három egymást követő évben rendezik majd meg, annak érdekében, hogy minél hatékonyabban érvényesülhessenek az évek során kidolgozott elképzelések.

A versenyről további információk.