Programok

A spekuláció vége?! | Metaurbán Olvasókör

2022.04.20. 09:50

Metaurbán Olvasókör az Urbanum szervezésében, partnerségben az Építész Szakkollégiummal és a Társadalomelméleti Kollégiummal. A téma ezúttal is a spekulatív és a planetáris építészet, Douglas Murphy Last Futures című könyve alapján.

A Metaurbán Olvasókör aktuális kiadása során átszűrjük magunkon az elmúlt sok alkalom tapasztalatait a spekulatív és a planetáris építészet kapcsán, és konklúzióra jutunk: mit építünk, melyik kornak építünk, és az építésznél van-e a társadalom megtervezésének kulcsa?

Olvasmányul még mindig, utoljára, Douglas Murphy Last Futures című opuszának 6. fejezetét ajánljuk, ami a témát történeti kontextusba helyezi.

Az alkalmak önmagukban is élvezhetők, de vannak felvételek is, illetve egyéb, kapcsolódó anyagokat, szövegeket is gyűjtünk. Ha érdekel mindez, írj bátran - akár el tudsz élőben jutni az alkalmakra, akár nem.

Előtte már 14 órától nyitva áll az Urbanum Bookstore - gyertek be böngészni, beszélgetni!
---
Helyszín: FORUM URBANUM, Budafoki út 10c, 1111 Budapest
---
A város, minden szemszögből. Rendszeres (nagyjából kétheti) közös gondolkodás a város testének anyagáról, médiumáról és ágenseiről, az építészeti diskurzus mediális és materiális összefüggéseiről, térélményről és térelméletről a fenomenológiától a poétikán át a tértermelésig, általánosabban tér, mozgás és társadalom összetett viszonyrendszeréről az urbánus korban.
Várunk mindenkit szeretettel!