Közélet, hírek

A Szépművészeti Múzeum bővítése

2008.05.15. 12:47

novella (vagy mi) — szerző Kalmár László
”...Eljön a döntő napja. Teltház. Mindkét csapat briliáns játékot mutat, a Magyarok szenzációs formában vannak. Most lőj, most lőj, góóóól. Olimpiai döntőhöz méltó a küzdelem, fantasztikus a csapatjáték. / Néhányan a nézők közül mégis elégedetlenek. Rosszkedvűek. Hogy hát az Olimpiai Játékok szelleme. Meg effélék.”

A Szépművészeti Múzeum bővítése

novella (vagy mi)


A Kínai szervezőbizottság jelenti a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetősége felé: pénzügyi problémák, valamint időhiány miatt a 2008-as Olimpián a vízilabda mérkőzések elmaradnak. Nincs mit tenni.

A Magyar Olimpiai Bizottság rendkívüli ülésén mentő megoldást javasol. Elfogadják, hogy a meccsek elmaradnak, de a döntő nem maradhat el. Ez mindenkinek megfelelő, így a NOB és a Kínai szervezőbizottság hosszas vita után elfogadja a határozatot, közös ülésükön kijelölik a döntő két résztvevőjét: Magyarország játszik Szerbia ellen. Hatalmas sportdiplomáciai siker. Vitathatatlan, a világ két legjobb csapata vívja a döntőt. A legjobb játékvezetőt jelölik ki a mérkőzés vezetésére.

A két csapat folytatja a felkészülést, hatalmas erőbedobással edzenek. Ha a játékot nem előzné meg a fenti kellemetlen epizód, végül úgyis ők játszottak volna egymással. A szakvezetés megdöbbenésére a Magyar csapat fiatal játékosa, Klobszky, aki tavaly hatalmas gólt lőtt a szerbek ellen, értheteten okból összecsomagol és hazautazik.

Eljön a döntő napja. Teltház. Mindkét csapat briliáns játékot mutat, a Magyarok szenzációs formában vannak. Most lőj, most lőj, góóóól. Olimpiai döntőhöz méltó a küzdelem, fantasztikus a csapatjáték.

Néhányan a nézők közül mégis elégedetlenek.
Rosszkedvűek.
Hogy hát az Olimpiai Játékok szelleme. Meg effélék.

MAGYARORSZÁG OLIMPIAI BAJNOK!

Kalmár László