Programok

A TERCA hallgatói ötletpályázat díjazottainak kiállítása Nagykovácsiban

2008.01.22. 09:16

A kiállítás 2008. február 15-én, pénteken 18 órakor nyílik a Nagykovácsi Öregiskolában és 2008. február 29-ig látogatható. A megnyitó után kötetlen beszélgetésre nyílik lehetőség a pályázat eredményeiről, a tér és Nagykovácsi jövőjéről.

A Wienerberger Téglaipari zRt. és Nagykovácsi nagyközség Önkormányzata 2007. júniusában „Terca köztérépítészeti hallgatói ötletpályázat” elnevezéssel pályázatot írt ki azzal a céllal, hogy friss tervezői ötletek alapján köztérépítészeti javaslatokat kapjanak Nagykovácsi halmozottan problémás főterének (gr. Tisza István, azelőtt Templom tér) megoldási lehetőségeire. A pályázat lezárult, az ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás 2007. december 3-án megtörtént.

A díjazott pályaműveket a kiírók egy kiállításon mutatják be Nagykovácsi közönségének.

A kiállítás 2008. február 15-én, pénteken 18 órakor nyílik a Nagykovácsi Öregiskolában és 2008. február 29-ig látogatható.
helyszín: Nagykovácsi, Kossuth Lajos u. 78.

Nyitvatartás:
Hétfő 12 - 18
Kedd 10 - 18
Szerda szünnap
Csütörtök 12 - 18
Péntek 10 - 18
Szombat 9 - 13

A megnyitó után kötetlen beszélgetésre nyílik lehetőség a pályázat eredményeiről, a tér és Nagykovácsi jövőjéről.


A pályázat Bíráló Bizottságának ajánlásai az Ötletpályázat Zárójelentésből:
„A Bíráló Bizottság azt javasolja a társkiírónak, hogy a terület kialakításának továbbgondolása során az I. díjas pályamű javaslatai alapján lépjen tovább az alábbi ajánlások figyelembe vétele mellett: Mint valamennyi beküldött pályázatról, az I. díjas tervről is az a Bíráló Bizottság véleménye, hogy amennyiben az továbbtervezésre kerül, fokozott közlekedéstervezői kontroll-, illetve közreműködés szükséges. A plébánia előtti felületen egybefüggő, a jelenleginél jelentősebb zöldfelületet alakítsanak ki. A támfal mögötti helyiségben kerüljön elhelyezésre a jelenleg a rézsűs zöldfelületben álló közcélú trafó. A támfalban kisebb kereskedelmi egység is elhelyezhető (kávézó, üzlet). A tervezett buszváró építményében - léptékének megtartása és lényegesen kisebb buszváró funkció mellett - kisméretű vendéglátó, vagy kereskedelmi funkció elhelyezése javasolt. A közúti közlekedési problémák megoldása mellett a pályaművekben bemutatottnál jobban törekedjenek a megtartásra érdemes fák megőrzésére.”