Programok

A Váralja Szövetség tiltakozást szervez Cselovszki Zoltán kinevezése ellen

2012.07.04. 11:30

A Váralja Szövetség tiltakozást szervez Cselovszki Zoltán KÖH elnöki kinevezése ellen 2012. július 6-án (pénteken) 18 órai kezdettel Budapesten, a Kristóf téren (Bécsi utca).

A Váralja Szövetség közleménye:

"Tisztelt Közvélemény!

A Váralja Szövetség úgy véli, régi történelmi belvárosaink, népi építészeti emlékeink, templomaink és váraink nélkül nemcsak a mi kultúránk, hanem az egész emberiség lenne szegényebb.

Ebből a megfontolásból tartunk tiltakozó gyűlést 2012. július 6-án (pénteken) 18 órai kezdettel Budapesten, a Kristóf téren (Bécsi utca). Tiltakozunk az ellen, hogy Cselovszki Zoltán lett a KÖH elnöke, tiltakozunk az ellen, hogy a Bécsi utca lebontása ismét napirendre kerülhessen, továbbá tiltakozunk az ellen a mentalitás ellen, amely szerint "az örökségvédelem nem lehet a gazdasági növekedés akadálya".

"Bemelegítésnek" ajánljuk Cselovszki Zoltán szavait, amelyekkel a szecessziós Fischer-ház védettségének megszüntetését indokolta: "Történeti értékekkel nem rendelkezik." Mint ismeretes, a Bécsi utca régi épületei helyére tervezett, a bazilikával konkuráló Zeppelin-pláza egyik nagy támogatója, Cselovszki Zoltán lett a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (!) új elnöke. (Hiába mentettük meg a Bécsi utcát?..)

Jöjjön el Ön is, hozza magával ismerőseit! Nem hagyhatjuk az örökségünket veszni! Találkozzunk pénteken este 6 órakor a Bécsi utcában!

Megközelítés: Deák Ferenc téri metrómegállótól néhány lépés a Vörösmarty tér felé. A rendezvényt a rendőrségen bejelentettük."

Váralja Szövetség