Technológia

A vízszigetelés innováció egy helyen — Szigetelés Expo 2020

2020.09.09. 14:40

Szükségünk van az életet adó vízre, de nem mindenhol. A szakemberek egyetértenek abban, hogy az épületeinket fenyegető külső hatások közül az egyik legagresszívabb és legkártékonyabb éppen a víz. A tavalyi népszerű Padló Expo után a legújabb innovációk és hagyományosan bevált megoldások kerülnek a fókuszba a Mapei által életre hívott szakmai kiállítássorozat második, rendhagyó formában megrendezésre kerülő eseményén, a Szigetelés Expón, október 6-án. Vízszigetelésről lesz szó, minden szinten!

Az építési segédanyagok területén is tapasztalható a gyártási technológia rohamos fejlődése, így akár a szigetelések területén is az innovációk olyan sora áll rendelkezésre, amelyet még a napi szinten ezzel foglalkozó szakembereknek sem mindig könnyű áttekinteni. Gyakori, hogy egy kivitelező ragaszkodik a bevált technológiához vagy termékhez, pedig elképzelhető, hogy van jobb, hatékonyabb innováció a piacon. Zavarba ejtő is lehet, ha egy-egy adott vízszigetelési problémára akár egyetlen gyártó, a Mapei is több, különböző megoldást kínál. Nem véletlenül.

Hagyományos vagy újdonság? Mindkettő jó, akár egy kézből!

Különbözhetnek az építési körülmények, a környezeti behatások, vagy éppen a megrendelői igények, így akár egy azonos feladatra különböző technológia – lemezes, kent, öntapadó vagy szórt – lehet a megfelelő.

Az építkezések és így a megoldandó pl. vízszigetelési feladatok tehát csak látszólag egyformák.

Amíg a piacon a gyártóknak egy-egy szigetelendő területre általában egy-két megoldásuk van, addig a Mapei a „rázós" vagy egyszerűbb felületekre is több közül kínálja leghatékonyabbat, a leginkább odavalót. Ehhez a cégnél ugyanis minden szükséges technológia és szaktudás rendelkezésre áll.

„Számos esetben találkozunk az egyébként műszakilag teljesen korrekt bitumenes lemez szigeteléssel olyan beruházásokon is, ahol a Mapei vízszigetelési innovációja, az öntapadó lemezek alkalmazásával gyorsítható és költséghatékonyabbá is tehető a kivitelezés." – mondta el Szautner Csaba, kereskedelmi vezető a rendezvény üzenetére utalva. - „Nem is beszélve az élőmunka igény csökkentésében komoly hozzáadott értéket kínáló és még kevés helyen látható szórt vízszigetelésekről. Ezek előnyeivel és gyakorlati alkalmazásával is várjuk a kivitelezési hatékonyság iránt érdeklődőket."

Nézzük a gyakorlatban: Szigetelés Expo 2020

Legyen szó csapadékvíz vagy talajvíz szigetelésről, lemezes vagy bevonatszigetelésekről, akár ezek kombinációjáról, minden vízszigetelési feladatra legalább egy, de inkább több alkalmazható lehetőséggel ismerkedhetnek meg a rendhagyó esemény látogatói.

Gyors és költséghatékony megoldások, mindezek a legkisebb munkaerő igénnyel – ezek a jellemző igények a mai beruházások jelentős részénél és erre ad választ a vízszigetelés tekintetében a Mapei kezdeményezte első Szigetelés Expo.

Az egyes műszaki megoldásokkal, járatos rétegrendekkel kapcsolatosan a szervezők javaslatok sorával és megvalósult épületeken, referenciákon gyűjtött tapasztalatokkal készülnek, fókuszba helyezve azt, hogyan válasszuk ki az ideális technológiát az egyes vízszigetelési feladatokra.

A rendezvény különleges helyszíne a budapesti Villamosszigetelő és Műanyaggyár volt iparcsarnoka. Ennek oka, hogy a szakemberek itt nem csupán meghallgathatják a különböző vízszigetelések jellemzőit, de meg is tekinthetik hogyan működnek ezek a technológiák a gyakorlatban.

Tervezőknek és kivitelezőknek egyaránt tartogat érdekességeket, átfogó megoldásokat a forgószínpadszerűen szervezett esemény. Szakmai előadásokra és szakmai bemutatókra egész nap 8.00 és 16.30 között 4 helyszínen, 4 témában ismétlődve kerül sor, így a résztvevők kisebb csoportokba szervezve tekinthetik meg azokat. Érdemes úgy tervezni, hogy az egész napot a rendezvényen töltjük, ahol a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz között.

A rendezvény akkreditálása a Magyar Építész Kamaránál folyamatban van.

További információ, a nap teljes programja és a regisztráció elérhető a www.szigetelesexpo.hu weboldalon.

Időpont: 2020. október 6. 8:00-16:30-ig

Helyszín: Budapest, a Villamosszigetelő és Műanyaggyár volt iparcsarnoka,  Budapest, XI. kerület, Fehérvári út 120.