Programok

Acélszobrok a "kilencektől"

2006.07.12. 11:34Idén harmadik alkalommal adott otthont egy különleges művészi kezdeményezésnek, az acélszobrászati szimpozionnak a KÉSZ Ipari Parkja. Tudósítás KecskemétrőlLeírás:
””
Véget ért a 3. Kecskeméti Acélszobrászati Szimpozion, amelynek végén kiállításon mutatták be az elkészült alkotásokat kedden a KÉSZ Ipari Parkban.
 

Idén harmadik alkalommal adott otthont egy különleges művészi kezdeményezésnek, az acélszobrászati szimpozionnak a KÉSZ Ipari Parkja. A táborban, amelyre Kanadából, Tajvanból és Bosznia-Hercegovinából is érkeztek művészek, kilenc alkotó dolgozott gőzerővel június 17. és július 1. között. Az alkotók hulladékanyagokkal dolgoztak és a megmunkáláshoz szükséges gépeket is rendelkezésükre bocsátották.
 

A művészek a kerámiastúdióban is folytatták tevékenységüket. A kiállításon Nagy T. Katalin művészettörténész, Probstner János, a Nemzetközi Kerámiastúdió igazgatója és Árvai István, a KÉSZ Kft. kommunikációs vezetője mondott hosszabb-rövidebb köszöntőt. Fellépett az Úzgin Üver zenekar és balett növendékek tánca is színesített a programot.””
””
 

A szobrok egy része Kecskeméten marad és a Hírös Hét Fesztiválon is bemutatják őket, de lehetőségként merült fel a Szabadidőközpont, mint állandó kiállítási helyszín. A művészeti ág eredményességét igazolja, hogy hamarosan felveszik majd a kapcsolatot berlini társaságokkal a leendő együttműködések érdekében.””
””
””
””
””


A munkákat július 11-től tekinthetik meg az érdeklődők augusztus végéig.
Helyszín: Kecskemét KÉSZ Ipari Park, Izsáki út 6. (12.sz. csarnok)

Fotó+szöveg: Dobos Sándor