Technológia

Ahány ház, annyi vízkezelési megoldás a BWT-től

2019.09.20. 11:00

Legyen szó kisebb időszakos tatarozásról, vagy akár teljeskörű felújításról, a megfelelő háztartási gépek kiválasztása a tervezési időszak egyik legmeghatározóbb eleme. A fűtési rendszer, nyílászárók és világítástechnikák kiválasztása mellett érdemes kellő időt szánni az olyan – gyakran háttérbe szoruló – kérdésekre is, mint például az optimális vízkezelési megoldások megtalálása, amelyben a BWT készülékei hasznos segítséget nyújthatnak.

Az építkezések és felújítások során a praktikum mellett a legmeghatározóbb szempont a legjobb ár-érték arányú megoldások megtalálása. Az otthonok költséghatékony működtetésének számos vetülete van, amelyek közé csak kevesen sorolnák a vízkövesedés megelőzésével megspórolt összeget, ami akár – köszönhetően a kemény hazai víznek – számottevő is lehet. A vízkőért felelős oldott ásványi anyagokban gazdag, kemény víz hatására otthoni berendezéseink alkatrészeire idővel vízkő rakódik, ami negatívan befolyásolja azok működését. Így tehát az, hogy milyen minőségű víz folyik át a csöveken és kerül a háztartási berendezéseinkbe, hatással lehet például a háztartási készülékek, így a mosógép, a kazán élettartamára, vagy éppen a gáz- illetve villanyszámla összegére.

Az energiatakarékosság kérdése szorosan összefügg a ház ökológiai lábnyomával, amelynek csökkentése minden fenntarthatóságot szem előtt tartó, zöld háztartás alapja. Központi vízlágyító beépítésekor a lágyvízzel működő mosógép vagy kazán esetén elkerülhető a fűtőszálakon lerakódó, szigetelőanyagként működő vízkő képződése. Ezáltal éves áramfogyasztásunk akár tíz százalékkal is csökkenthető, jelentősen mérsékelve a ház környezeti terhelését. A takarékos és költséghatékony megoldások szerelmeseinek további jó hír, hogy a lágy víz segítségével a mosást és a mosogatást is gazdaságosabbá tehetjük, köszönhetően a tisztítószerek lágy vízben tapasztalható eredményességének .Legyen tehát prioritás a költséghatékonyság vagy a környezettudatosság, a BWT vízkezelő megoldásai minden esetre kiváló megoldást nyújtanak. Nem csak, hogy a lágyvizet használó háztartási gépeink nem használnak fel többletenergiát működésükhöz a vízkő miatt, de az olyan hétköznapi teendők is leegyszerűsödhetnek, mint a csaptelepek és kádak takarítása. Az újgenerációs készülékek működése pedig már applikáció segítségével is nyomon követhető, így a vízkezelési rendszer is könnyedén beilleszthető az okosotthon-koncepcióba.