Közélet, hírek

Akupunktúrás kezelés és a lakóhelyek fejlesztése

2006.08.25. 08:18A ´Celebration of Cities´ nemzetközi építészeti pályázat nyertes pályaműveit a velencei építészeti biennálén, a Palazzo Zorzi-ban állítják majd ki.

Az első ízben 2004-ben az UIA elnöke, Jaime Lerner által meghirdetett nemzetközi pályázat, a ´Celebration of Cities´ (´Városok ünneplése´) építészeket és építészhallgatókat hívott meg egy szimbolikus városi akupunktúra-kezelés végrehajtására, amellyel a világ városainak kiegyensúlyozatlanságait és sérüléseit kívánták helyrehozni. 2006-ban másodszor is meghirdették a pályázatot, ezúttal a városi demokrácia folyamatainak és a lakóhelyek fejlesztésének céljából. Olyan ötleteket vártak, amelyek a városok minőségét javító pozitív folyamatokat segítik elő, és beindítják a városok felé irányuló és az azokon belüli mobilitást. A pályázat teljes egészében az interneten keresztül zajlott, és először országos, majd nemzetközi szinten választotta ki a legjobbakat a zsűri.

 

A nyertes pályaműveket a velencei építészeti biennálén a Palazzo Zorzi-ban állítják majd ki, szeptember 9-től november 10-ig.
A június végi eredményhirdetésen megnevezett nyertesek:

Diplomás kategória:
Nagydíj: Anastasia Caterina (Olaszország) és Zang Sung Goo (Dél-Korea)
Regionális díjak: Guillaume Favreau (Franciaország), Ntovros Vasileios (Görögország), José Manuel Sanchez Recio (Chile), Koo Young Min (Dél-Korea) és Hesham Mohammad Youssry Al Farshooty (Egyiptom)

Hallgatói kategória:
Nagydíj: Valentina Araya (Chile)
Regionális díjak: Robert Ostmann (Németország), Eleni Lagkari (Görögország), Alejandro Gandarillas (Chile) és Wei Bao (Kína)

Bővebben a pályázat hátteréről itt olvashatnak.
Forrás: uia