Közélet, hírek

Amikor az építészek szabadon játszhatnak a tükröződésekkel

2017.07.10. 10:33

A BNL-BNP Paribas Group bankközpontja kiváló példája annak, hogy hogyan lehet az innovatív építészeti dizájnt az épületben tartózkodók optimális kényelmével és jó közérzetével kombinálni. 

A hagyományos épületekhez képest a projekt a környezeti fenntarthatóság terén vállalt magas szintű elkötelezettségével is kitűnik és csökkentett energiafelhasználása révén elnyerte az A-osztályú és a LEED Gold tanúsítványokat.

Az olasz 5+1AA cég építészei, Alfonso Femia és Gianluca Peluffo által tervezett 12 emeletes épületet (négy további földalatti szinttel) úgy alkották meg, hogy szerves részét képezze az azt körülvevő városi környezetnek. Az ötletes strukturális üvegezésnek köszönhetően az épület esztétikus megjelenésű, minden oldala visszatükrözi a környezetét, és a napszaktól, valamint az időjárástól függően változik a megjelenése.

A színek és a tükröződés kombinálása a napvédelemmel

Az üvegezésnek köszönhetően az épület délibábszerű szerkezetté alakul, amely megjelenése folyamatosan változik, amint visszatükrözi az eget és a város fényeit, ugyanakkor nem válik a kilátást akadályozó tényezővé. Az épület esztétikája tökéletes átmenetet képez a Tiburtina állomás és a környező lakóövezet között.

Amint Alfonso Femina, alapító tag, elnök-vezérigazgató és projektvezető az 5+1AA-nál elmondta: „A homlokzaton lévő üveg dinamikus, tükröződő színeivel kapcsolatba lép a környezetével és Róma fényeivel. Akár éjjel, akár nappal, az üveg folyamatosan gondoskodik az egyedülálló, örökké változó fény-visszatükröződésről, a színekről és az átlátszóságról.”

A strukturális üvegezéshez a Guardian Glass öt különböző terméket szállított a SunGuard® naphővédő üvegek termékcsaládjából: a SunGuard® Solar Silver 10 üveget, a SunGuard® Solar Silver 20 üveget, a SunGuard® Solar Neutral 67-est, a SunGuard® HP 35/26 üveget, valamint a SunGuard® HP Silver 43/31-est. Ezek közül négy ezüstös csillogást biztosít, egy pedig semlegesebb megjelenésű. Minden bevonatos üvegtermék különböző szintű fényáteresztést és külső tükröződést nyújt, hogy megfeleljen az építész pontosan meghatározott elvárásainak. A Guardian SunGuard üvegekkel kapcsolatos további információért látogassa meg a www.sunguardglass.com oldalt.

forrás: sajtóközlemény