Programok

Architectural Matters // ”Material Stories – Rotor, Reuse, and Valuing the Existing.”

2023.11.16. 16:38

A MOME Építészeti Intézet előadássorozata következő alkalmán a 2005-ös alapítású, brüsszeli Rotor építésze, Stijn Colon lesz az Architectural Matters meghívott előadója.

A Rotor egy multidiszciplináris tervezési és kutatási szervezet, akik napjaink sok szempontból releváns kérdésköreivel foglalkoznak. Tevékenységükben az anyagáramlás és az újrafelhasználás témaköreire fókuszálnak. A Rotor számos terület - kutatások, kiállítások, konferenciák és publikációk – együttes bevonásával igyekszik elősegíteni az erőforrásokról, a pazarlásról és az elavulás kérdésköréről szóló párbeszédet.

Gyakorlati síkon a Rotor aktív koordináló szereplője nagyszabású bontási műveleteknek, emellett közreműködője különféle építészeti, belsőépítészeti és várostervezési projekteknek.

2016-ban Rotor Deconstruction néven önálló szervezet alakult ki, amely építőelemek mentésére és viszonteladására szakosodott. A brüsszeli székhelyű Rotor és Rotor DC több, mint 20 főt foglalkoztat.

Stijn Colon a Rotornál építész és kutató, különféle tervezési munkák, kiállítások, kiadványok, kutatási és oktatási projekteken dolgozik szakértőként. Társszerzője az "Ad hoc Baroque" című, hamarosan megjelenő könyvnek, amely a háború utáni Belgium, Marcel Raymaekers nevéhez kapcsolódó mentési építészetét mutatja be. Mindemellett Stijn 2020 óta a KU Leuvenen tanít építészetet.

Az előadásokért továbbképzési kreditek járnak, melyek a Magyar Építész Kamarán keresztül szerezhetők be. Az előadások ingyenesek és nyilvánosak. A kamarai krediteket gyűjtő szakmabelieknek regisztrációhoz kötött.

További információ az epitesz@mome.hu címen.

regisztráció: https://forms.gle/xd4zaK9mQXjFnex9A
helyszín: M_114, Auditórium