Közélet, hírek

Átadták a felújított Blaha Lujza teret Budapesten

2022.12.10. 18:03

A központi elhelyezkedésű, történelmi és kulturális értékű Blaha Lujza tér felújítása 2021 júliusában indult és az összesen 505 napig tartó beruházás után ma ismét birtokba vehették a budapestiek – emelte ki Karácsony Gergely főpolgármester.

A átadó eseményen Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta, hogy az eső ellenére szép ez a nap, mert komoly adósságot sikerült törleszteni. Úgy fogalmazott, hogy a város közepén egy liget jött létre, amely tavasszal látszani fog.

1000 négyzetméter zöldfelületet, Bubi-állomást és mikromobilitási pontot, nyilvános wc-t és új zebrákat, valamint közösségi tereket alakítottunk ki. Büszkék vagyunk Budapest múltjára is, hiszen a mai nagyszerűségét a kulturális sokszínűsége adja, amiről a téren az egykori Nemzeti Színházat megidéző elemek tanúskodnak. A térrel együtt teljeskörűen megújult a Somogyi Béla utca is. – áll a főpolgármester által közzétett bejegyzésben.

Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a tér átadásán hangsúlyozta, hogy nagyon más lett a Blaha Lujza tér, amely – vélekedett – 55 év után végre méltó a nevéhez, a múltjához.

Láng Zsolt, a Közép-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos érdekesnek, ugyanakkor örvendetesnek nevezte, hogy olyanokkal áll egy színpadon, akikkel nem szokott. Megjegyezte: nem tudja, mikor lesz még ilyen alkalom. Azt mondta, hogy évtizedek óta áldatlan állapotok uralkodtak a téren, tartoztak a felújítással.

A felújított Blaha Lujza teret hamarosan részletesen bemutatjuk oldalunkon.

forrás: MTI / Karácsony Gergely Facebook oldala