Közélet, hírek

Átadták a Green House-t, a Skanska legújabb fejlesztését

2013.02.26. 15:33

2013. február 25-én délután jó hangulatú, fesztelen ünnepség keretében nyitotta meg a Skanska legújabb fejlesztését, a Green House-t, amelyre méltán büszkék. Nem csak a LEED Platinum minősítés miatt, hanem az igényes tervezés, a kiváló építési minőség, és nem utolsósorban a megvalósítás helyszíne miatt is. 

A Váci úti irodafolyosóhoz kapcsolódó, de a forgalom zajától mentes, legújabb zöld technológiákkal üzemelő high-tech irodaház várhatóan hatással lesz a budapesti irodapiacra is. 

Az ünnepségen beszédet mondott a Skanska elnök-vezérigazgatója, Johan Karlström, a Skanska Commercial Development Europe regionális igazgatója, Nicklas Lindberg, valamint Karin Olofsdotter svéd nagykövet, Dr. Bagdy Gábor Budapest főpolgármester-helyettese és a Green House első bérlője, az ABB Hungary vezérigazgatója, Tanja Vainio. A megnyitó ünnepségen a vendégek megtekinthették az Eco-Design Team által szervezett élő öko-kiállítást is, amelyen nemzetközi tervezők munkáit - lakberendezési tárgyait, táskáit, ruháit - mutatták be élő modellek közreműködésével.

A Skanska a vezető magyarországi ingatlanfejlesztők egyikeként ebben az irodaház projektjében az igényes tervezésre és a megvalósítás kiemelten magas minőségére helyezte a hangsúlyt, amelyet az előtanúsítás során a LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) minősítési rendszer legmagasabb - Platina - fokozatával ismertek el. Ezzel a Green House az első ilyen magas minősítésű, környezetbarát irodaház Budapesten, amelynek építészeti tervezése a generáltervező DPi Kft.Pintér Tamás építész vezetésével -, valamint a White Arkitekter AB - Asa Haremst és Anders Svennington svéd építészek - közös munkája.


Az első bérlők - ABB Hungary, Skanska Property Hungary, Isys-On - már birtokba vették, az AVIS pedig most költözik a házba. A Skanska hamarosan elindítja következő zöld irodaház projektjét is, a Mérték Stúdió (Paulinyi Gergely és Dr. Reith András) által tervezett Nordic Light Offices-t, amely a Green House-hoz hasonlóan a fejlesztő környezettudatos elkötelezettségét, és a magas minőségre épülő, hosszú távra szóló piaci stratégiáját mutatja meg. 

Green House irodaház - 1134 Budapest, Kassák Lajos utca 19-25.

 

Pásztor Erika Katalina