Közélet, hírek

Átadták a TriGranit Bonarka for Business irodaparkjának „H” épületét

2019.08.06. 12:10

Hogyan válik egy 19 hektáros ipari terület modern üzleti térré? Hogyan idézheti meg egy irodakomplexum a hagyományos városi piacot? A krakkói Bonarka for Business fejlesztés erre jó példa, mely most egy 8. elemmel is bővült. 

A Bonarka for Business egy egyedülálló fejlesztés a krakkói ingatlan- és irodapiacon, hiszen klasszikus barnamezős projekt - a TriGranit egy 19 hektáros ipari területet alakított át modern üzleti térré. Az irodaépület-komplexum kompakt elrendezése, központi utcával és térrel funkcionálisan és karakterében is a hagyományos városi piacot idézi. A jól tervezett közterület számos elismerésben részesült, így többek között elnyerte az artURBANICA 2012 díját. Idén nyáron a fejlesztés egy újabb elemmel gazdagodott: átadták a „H” épületet. A nyolcemeletes, A kategóriás irodaépület 9855 m2 bérbeadható területtel rendelkezik, és máris 45%-os kihasználtsággal üzemel, míg az „F” épület nemrégiben érte el a 100%-os bérbeadottsági szintet. A legmagasabb szintű szabványoknak megfelelő „H” épület homlokzata részben üvegből készült, BREEAM Very Good minősítéssel rendelkezik. 

Az A-kategóriás épületekből álló, legmagasabb építési standardoknak megfelelő irodakomplexum Krakkó történelmi városnegyedéhez, a fő útvonalakhoz és az autópályákhoz közel terül el.  2019-ben eddig összesen több mint 11 000 m2 területre vonatkozó új bérleti szerződést és szerződéshosszabbítást kötöttek a Bonarka irodaparkban. Mind a komplexumban, mind Krakkóban erős és tartós kereslet mutatkozik az irodaépületekre, így a cég két további irodaprojekt előkészítésén dolgozik. Az „I” épület építkezési munkáinak előkészítése már folyamatban van, de egy további, „J” épület megépítését is tervezik. 
„Örömömre szolgál, hogy átadhatjuk a Bonarka for Business projekt 8. épületét, mellyel a bérbeadható terület nagysága közel 75 000 m2-re nőtt. A budapesti, mintegy 37 000 m2 bérbeadható területet lefedő Millennium Gardens irodafejlesztés kivitelezése is jól halad – jelenleg a szerkezetépítési munkálatok zajlanak, melyek idén ősszel fejeződnek be, az irodaház átadása pedig 2021 második negyedévében várható. E projektekkel a TriGranit pipeline irodaberuházásai immár közel 100 000 m2 bérbeadható területre terjednek ki, három közép- és kelet-európai városban” – mondta el Tom Lisiecki, a TriGranit vezérigazgatója.


szerk.: fzs.