Közélet, hírek

Átadták az első árnyékolástechnikai pályázat díjait

2008.04.18. 09:03

Családi ház kategóriában I. díjat kapott Varga Rita a Motívum Építész Iroda vezetője, különdíjban részesült Szabadics Attila építész-tervező.

Sikeresen zárult az első árnyékolástechnikai építész pályázat, amit a Hella ÁNR Árnyékolástechnika Kft. írt ki 2007-ben. Két pályamű kapott díjat.

A beérkezett pályaműveket április 2-án bírálta a négytagú bizottság, amelynek eredménye képpen két díj került kiosztásra. A Zsűri egyöntetű döntése alapján Családi ház kategóriában

I. díjat kapott Varga Rita a Motívum Építész Iroda vezetője,
különdíjban
részesült Szabadics Attila építész-tervező.
A díjakat április 11-én adták át a Construmán. Kálmán Ernő DLA a Bíráló Bizottság elnöke összegző beszédében elmondta, hogy bár az árnyékolástechnikai eszközök betervezése igen fontos feladata lenne az építészeknek, de erre még is kevés hangsúlyt fektetnek. Reményét fejezte ki, hogy a kiíró ezzel a pályázattal a tervezőket arra indítja, hogy nagyobb hangsúlyt fektessenek az előre beépíthető árnyékolástechnikai eszközökre, mint az energiatudatos épülettervezés eszközeire. Kihangsúlyozta a Zsűri egyöntetű véleményét, miszerint a két díjazott pályamű olyan építészeti értékeket képvisel, amely példaként állítható az építészek elé.

A Zsűri megjelent tagjain kívül a díjazottaknak Botta D. Mihály a Hella ÁNR Kft. ügyvezető igazgatója gratulált és adta át a megítélt díjakat.

 

 

A Bíráló Bizottság tagjai:
Kálmán Ernő Ybl-díjas építész, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke
Both Ildikó, a Duna TV Négyzetméter c. magazinjának producere
Vargha Mihály, a www.epiteszforum.hu szakmai honlap főszerkesztője
Mentes Gábor, a Hella ÁNR Árnyékolástechnika Kft. alkalmazás technikusa

A pályaművek képanyaga a www.hella.co.hu oldalon tekinthető meg.