Programok

ÁTÍRÓTÖMB: Eseménynapló 20 db bikáról – A Kővágóörs Alkotótábor könyvbemutatója

2023.05.15. 16:05

"Átírótömb - Eseménynapló 20 db bikáról" címmel jelenik meg a Kővágóörs Alkotótábor Egyesület programsorozatának első öt évét bemutató könyv. A szerzők a kulturális egyesület tagjai, akik öt éve szervezték meg az első alkotótábort Kővágóörsön egy évtizedek óta üresen álló házban. Mára építészeti, művészeti és zenei alkotótáborok és residency programok helyszíne lett a korábban elhanyagolt faluközponti épület. Ennek a folyamatnak az eddigi fontosabb mérföldköveit járja körbe a kiadvány.

A szervezők várják a kedves érdeklődőket a bemutatóra, amely május 24-én, szerdán 18:00-tól az újbudai Adaptér kreatív technológiai bázison lesz megtartva. Az este folyamán megtekinthető lesz egy kiállítás az elmúlt évek munkáiból. A bemutató részeként a JAZZAJ közreműködésével Kiss Árpád brácsa- és Jávorka Ádám trombitaművész duóját hallhatjuk. A könyv megvásárlásával az alkotótábort lehet támogatni.

A tábor története egy építészeti alkotótáborral és zenei rendezvénysorozattal kezdődött 2018 tavaszán. A következő években egy tematikus programsorozat jött létre, amely évről évre új eseményeket hozott Kővágóörsre. Bár a könyv nem egy módszertani kiadvány, a szerzők igyekeztek sorra venni a tábor eddigi történetének lényeges pontjait, amely az épület lassú átalakulását indította el.

Az Átírótömb húsz fejezetet tartalmaz, erre utal a címe is, amely egy, a helyszínen talált naplószerű dokumentum címével azonos. A rendszeres programok közül az építészeti alkotótáborok, szabadegyetem, zenei programok és képzőművészeti residency alkalmak mellett az épület történetét, kutatását is ismertetik a szerzők, valamint olyan kérdésekről is szó esik, mint az egyesület alapítása vagy programsorozat forrásainak megteremtése.

A könyv szerzői a Kővágóörs Alkotótábor Egyesület tagjai, Bár Márton, Pongor Soma és Tóth Teodóra, a szerkesztő Zétényi Zsófia voltak. Az Átírótömb 500 számozott példányban jelenik meg az NKA támogatásával.

Várunk mindenkit szeretettel,
a Szervezők

Facebook esemény