Közélet, hírek

Az amatőr, a profi és a Média Építészeti Díja

2014.12.05. 13:37

A mai napon rendhagyó díjátadó keretében vette át Kendik Géza és Papp Zoltán a Média Építészeti Díja Közönségdíját a pesti Gerbeaud Házban az Arany Szalonban. A díjátadó nem csak a helyszín miatt volt különleges, hanem azért is mert a Közönségdíjra felajánlott Canon nyomtatót nem Kendik Gézáék vitték haza végül.

November 27-én adtuk át a 10. Média Építészeti Díját az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Ahogy az eddigi években úgy most is bevontuk a közönséget, az olvasókat, hogy értékeljék a díjra beérkezett projekteket. 

Az első körös szavazás az epiteszforum olvasói között zajlott, ahol a 65 épületből és 59 tervből választották ki azt a 10-10 projektet akik a döntőbe jutottak.

A tervekre a szavazás az epiteszforumon, az épületekre pedig az index.hu oldalon zajlott.

Az index-es közönségszavazás eredményeként a pasaréti Vasas Sporttelep megújítása, Kendik Géza és Papp Zoltán munkája győzött, így elnyerve a gyártó által felajánlott Canon imagePROGRAF iPF780 nyomtatót. Mivel a rendezvényen nem tudtak a tervezők részt venni, így a mai napon a Canon és az Europa Design közreműködésével a Gerbeaud Házban az Arany Szalonban átadtuk a Közönségdíjat és a tárgynyereményeket.

A Canon részéről Lakos László és Kováts Botond vett részt a díjátadón, míg az Europa Design-t Feuertag Ottó képviselte.

A díjátadón Kendik Géza és Papp Zoltán miután átvették a díjat úgy gondolták a Canon által felajánlott nyomtatónak keresnek egy jobb helyet, mivel náluk már több éve működik egy, és teljesen elégedettek vele. Több szempont alapján értékelték a fiatal, feltörekvő irodákat és végül úgy döntöttek, hogy Zimmerer Erzsébet és Lente Márton kapja meg a nyomtatót. 

A fiatal tervezőpáros már bemutatta nálunk is a munkáját, a teljesen egyedi tervezésű Luminose-t, a kutyalámpát

A designerpáros a MOME Mesterképésének építőművészet szakos hallgatói, akik nagyon örültek a felajánlásnak és hálájuk jeléül egy Luminose-t ajándékoztak Kendik Gézáéknak.