Programok

Az év belsőépítésze 2011 - kiállítás

2012.05.11. 12:00

A pályázati munkákból rendezett kiállítás megtekinthető 2012. május 16-31-e között a MOM Kulturális Központban.

A Laki Péter által 1998-ban alapított díj immár tizennegyedik alkalommal kerül átadásra, melynek ünnepélyes keretét idén a MOM Kulturális Központ biztosítja.
 
Az eseményen díszvendégként részt vesz és beszédet mond Pokorni Zoltán a Hegyvidéki Önkormányzat polgármestere, Dr. Finta József Kossuth-díjas építész, Fekete György Kossuth-díjas belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke és Noll Tamás a Magyar Építész Kamara elnöke.
 
„Az év belsőépítésze” kitüntető címet a Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata évente ítéli oda az általa az adott évben megvalósult kivitelezések közül arra legérdemesebbnek tartott belsőépítészeti munkáért. A Dr. Finta József által vezetett szakmai zsűri tagjai között képviselteti magát a Magyar Építész Kamara, a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Alkotóművészek, a Képző-és Iparművészek és a Magyar Belsőépítészek szakmai egyesületei.
 
A Laki Péter kezdeményezésével létrejött díj a szakmai elismerésen túl egymillió forintos jutalmat jelent a díjazott belsőépítész számára.
 
Az esemény minden évben állandó találkozópont a belsőépítész és az építész szakma valamint az építőiparban tevékenykedő beruházói és kivitelezői kör képviselőinek életében.
 
A pályázati munkákból rendezett kiállítás megtekinthető 2012. május 16-31-e között a MOM Kulturális Központban.