Közélet, hírek

„Az év főépítésze díj” átadása — 2003

2003.09.25. 13:04

Díjazottak 2003-ban: Bodonyi Csaba DLA, Tokaj város főépítésze és Körmendy János, Győr-Moson-Sopron megye nyugalmazott főépítésze

Negyedik alkalommal került átadásra a Nagykanizsa Megyei Jogú Város és az Országos Főépítészi Kollégium által alapított AZ ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ. Az elsőt Nagykanizsán adta át a Város polgármestere és főépítésze, valamint a Kollégium elnöke 2000-ben az V. Országos Főépítészi Konferencián. Ezt követte a VI. Gyulai Konferencián 2001-ben, majd a VII. Pécsi Konferencián átadott Díj. Eddig összesen hatan részesültek e Díjban (2000-ben Szilágyi István és Zábránszkyné Pap Klára, 2001-ben Philipp Frigyes és dr. L. Szabó Tünde, 2002-ben Gömöry János és Dr. Sersliné Kócsi Margit).

2003. szeptember 11-én, az Érden megrendezett VIII. Országos Főépítészi Konferencián Dr. Döcsakovszky Béla, Érd Város polgármestere, Virányi István, főépítész, az Országos Fõépítészi Kollégium elnöke és Babos István, Érd Város főépítésze, a Konferencia Előkészítő Bizottság tagja adta át a Díjat.

Az év főépítésze díj”- ban részesült:

Bodonyi Csaba DLA,
okl. építészmérnök
Tokaj város főépítésze
több mint egy évtizedes kiváló szakmai tudással végzett főépítészi tevékenységéért, országosan is mértékadó településkép formáló tevékenységéért, az önkormányzatok és a szakmai szervezetek közcélú feladatainak összehangolása érdekében kifejtett munkásságáért.

 

 

Körmendy János, Győr-Moson-Sopron megye ny. főépítésze
közel két évtizedes eredményes megyei főépítészi tevékenységéért, a személyes kapcsolatokra építő, lelkes és meggyőző szemléletformáló munkájáért, amellyel kimagasló eredményességet ért el a megye települései épített környezetének formálásában, az urbanisztikai szemléletmód terjesztésében.