Pályázatok/Magyar

Az MMA pályázati felhívása a 2022-2025. évekre szóló művészeti ösztöndíj elnyerésére

2022.02.07. 17:04

A Magyar Művészeti Akadémia ötödik alkalommal hirdeti meg a művészeti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázatát, egyebek mellett építőművészet kategóriában is. Jelentkezni az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet online felületén lehet március 21-ig.

A pályázati kategóriában szerepel az építőművészet, a film- és fotóművészet, az iparművészet és tervezőművészet, az irodalom, a képzőművészet, a művészetelmélet, a népművészet, a színházművészet és a zeneművészet.

Minden olyan magyarországi adóazonosító jellel rendelkező természetes személy pályázhat, aki a támogatási időszak kezdetéig (2022. szeptember 1.) már betöltötte 18. életévét, de a pályázati kiírás időpontjában (2022. február 7.) még nem töltötte be 50. életévét. Az ösztöndíjpályázat 100 nyertese három évre szóló, havi bruttó 200 ezer forint összegű művészeti ösztöndíjra lesz jogosult.

A pályázatot ezen a honlapon, a leírtaknak megfelelően lehet benyújtani, ezt megelőzően minden regisztrációval nem rendelkező pályázónak regisztrálnia kell.

A program nem csupán az ösztöndíj folyósítására szorítkozik, de a támogatási időszakban az alkotás folyamatát segítő szakmai mentorálásra, valamint utógondozásra, publikációra, bemutatkozásra is lehetőséget biztosít. Az ösztöndíjasok rendszeresen szakmai találkozón vesznek részt, amelyen beszámolhatnak az addig elért sikereikről és eredményeikről, valamint megvitathatják egymással az adott művészeti terület kérdéseit.

A pályázati támogatási időszak kezdete 2022. szeptember 1., a támogatási időszak vége 2025. augusztus 31. Az ösztöndíjjal és a jelentkezés részleteivel kapcsolatban minden fontos információ megtalálható a pályázat hivatalos honlapján