Programok

Biobrikett szárító Monoron - kiállításmegnyitó

2014.12.01. 14:16

Szeretettel várnak minden érdeklődőt a monori Tabánban épült biobrikett manufaktúra kiállításának megnyitójára a MÉSZ székházba. 

A kiállítást Cságoly Ferenc DLA a BME Építőművészeti Doktori Iskolájának vezetője nyitja meg december 2-án, 18 órakor a Magyar Építőművészek Székházának Kós Károly termében. (1088 Budapest, Ötpacsirta utca 2.)

A kutatócsoport tagjai:

Fejérdy Péter DLA, Fazekas Katalin, Kemes Balázs és Oroszlány Miklós

A társadalmi felelősségvállalás jegyében a BME Építőművészeti Doktori Iskolája és a Középülettervezési Tanszéke közös kutatást indított 2008-ban azzal a céllal, hogy építészeti segítséget nyújtson különböző közhasznú szervezeteknek. Az elméleti kutatások a Kar oktatóinak és doktoranduszainak vezetésével és graduális hallgatók bevonásával folynak. A munkának fontos velejárója, hogy az összegyűjtött ismeretek a gyakorlati életben is hasznosuljanak, ezért a kutatásokhoz kapcsolódóan számos kis léptékű épület született meg az elmúlt években.

Az idei nyáron a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik programjához kapcsolódóan a Monori Tabán Telepen építettünk egy biobrikett manufaktúrát. Az épület segítségével fűtésre és főzésre használható biobriketteket lehet készíteni, mezőgazdasági papír hulladék felhasználásával úgy, hogy a munka csak megújuló energiát igényel. A gazdasági és ökológiai szempontok mellett az építés talán legfontosabb célja a közös építés, közösségépítés, a tanítás és tanulás.

A készülő dokumentumfilm előzetese 

További információk a Facebookon