Technológia

Cersaie - nemcsak termék, hanem színpompás tervezés

2017.10.06. 07:53

A szeptember 25. és 29. között megrendezett bolognai szakkiállítás igazán remek alkalmat kínált a Mapei új termékeinek és rendkívül innovatív, korszerű rendszereinek, valamint a jubileumi évben végzett, igen sokrétű tevékenységének bemutatására.

A 80. születésnapját ünneplő Mapei keresve sem találhatott volna ideálisabb helyszínt arra, hogy megismertesse a nagyközönséggel Olaszországban és a világ egyéb részein elért eredményeit. Munkatársai a neves alkalomból egy ünnepi kiadványt szerkesztettek, amelyben áttekintik a Mapei elmúlt 80 évét, és számot adnak a vállalat törekvéseiről és az általa képviselt értékekről. Ráadásként az anyacég és a cégcsoport 80 évének legjelentősebb referenciáihoz kapcsolódó történetekből egy "mesekönyvet" is összeállítottak, amely szintén mindenki számára szabadon letölthető a Mapei központi honlapjáról. 

A Mapei – ugyancsak a jubileum alkalmából – fejlesztette honlapját is, amely így a korábbinál felhasználóbarátabb lett, mobiltelefonon keresztül is használható, miközben a gyors és intuitív böngészővel valamennyi rendelkezésre álló információ elérhetővé vált. Ez azt jelenti, hogy az oldalra belépett felhasználók lehívhatják és akár le is tölthetik az egyes termékek és rendszerek műszaki dokumentációit. Kategóriánként – helyszín vagy alkalmazási terület szerint – rákereshetnek az egyes referenciamunkákra, beleolvashatnak a vállalati magazin, a Realtà eddigi számaiba. Továbbá, részletesen megismerkedhetnek fontos műszaki problémákkal, illetve érdekes eseményekkel, tallózhatnak a Mapei világáról megjelent cikkek és sajtóközlemények archívumában. Az új honlapon a Műszaki Vevőszolgálat munkatársai által tartott szakmai képzések és előadások is megtalálhatók, amelyekre mostantól online is lehet jelentkezni.

A felhasználók az új weboldalra belépve saját profilt hozhatnak létre, és elmenthetik a "kedvenceik" közé az őket érdeklő termékeket, megoldásokat, írásokat, sőt jelentkezhetnek valamelyik tanfolyamra, illetve előzetes számításokat végezhetnek egy-egy burkolási feladat anyagszükségletét illetően. 


 

A Mapei fenntarthatóság iránti elkötelezettsége a Cersaie-on is tetten érhető. A vállalat számára mindig is fontos volt a környezet védelme, ezért jelentős összegeket fordított és fordít a "zöld", a környezetet minél kevésbé megterhelő termékek kifejlesztésére. A Mapei termékei ezért készülnek innovatív, újrahasznosított és ultrakönnyű nyersanyagokból, alkalmazásuk ezért jár kisebb energiaráfordítással, és amellett, hogy az illékony szervesanyag kibocsátásuk (VOC) igen alacsony, rendkívül tartósak is. Az általunk javasolt megoldások és rendszerek jobb mechanikai jellemzőket eredményeznek, alkalmazásuk megnöveli egy-egy szerkezet élettartamát, miközben kevesebb hulladék keletkezik, és csökken egy-egy építőipari munka anyag- és energiaszükséglete.


 

A Mapei a legfrissebb környezetvédelmi előírásoknak és szabványoknak megfelelően állítja ki környezetvédelmi terméknyilatkozatait (az úgynevezett EPD-ket) – az egyes termékcikkek környezeti hatásait teljes életciklusukon keresztül dokumentáló adatlapokat. Jelenleg 172 burkolási segédanyagra és egyéb termékre, illetve rendszerre adunk ki EPD-t.

forrás: sajtóközlemény