Programok

denkmal 2006 - a magyar kiállítás az Építészek Házában

2007.04.16. 12:10

A tavalyi lipcsei műemlékvédelmi kiállításon és vásáron szerepelt magyar anyag bemutatása 2007. április 16-án 17 órakor nyílik a MÉK Műemlékvédelmi Tagozatának szervezésében

Leírás:

””
A tavalyi lipcsei műemlékvédelmi kiállításon és vásáron szerepelt magyar anyag bemutatása 2007. április 16-án 17 órakor nyílik a MÉK Műemlékvédelmi Tagozatának szervezésében.

Megtekinthető április 27-ig.
Budapest VIII., Ötpacsirta utca 2.

 

Az UNESCO védnöksége alatt álló denkmal az európai műemlékvédők, restaurátorok és kézművesek Mekkája: 2006-ban a Műemlékvédelmi és Városfejlesztési Szakkiállításra harminchat országból érkeztek látogatók. Olaszország és Franciaország partnerországként történt bemutatkozása után, a vásárigazgatóság most a budapesti Oktatási és Kulturális Minisztériummal folytat tárgyalásokat, hogy a jövő évi denkmal-ra Magyarországot nyerje meg partnerországnak.
A magyar vállalatok és szakmai szövetségek 2000 óta folyamatosan jelen vannak Lipcsében. A magyar Kulturális Örökségvédelmi Hivatal 2004-ben a vásár aranyérmét kapta a kulturális örökség megőrzése és további gondozása példaértékű koncepciójáért.