Épületek/Irodaépület

Dzsungel az irodában - Dealogic Palm

2018.02.20. 17:00

Pálmaház hangulat, egzotikus növényszigetek, központi térszervezés, stilizált építészeti formanyelv, ódon délszaki kastélyok világát idéző atmoszféra. Ezek lettek a Dealogic új irodájának hívószavai, melyet Szegő Gábor, Hitka András, Gáti Anna és Szabó Andrea belsőépítészek terveztek, a tőlük megszokott stílusszintézis eszközeit alkalmazva.

Dealogic City után az amerikai szoftverfejlesztő cég idén két irodatérrel is bővült: az egyik új helyszín a Dealogic Playground, a másik pedig az Eiffel Square irodaház legfelső emeletén található Dealogic Palm. Utóbbi designkoncepciójának alapötletét a tér különleges adottsága ihlette, a tágas teraszokkal körbeölelt, fényárban úszó, 360 négyzetméteres egy légterű irodahelységből pazar kilátás nyílik a városra.

 

 

A kastély, mint inspirációs archetípus, az alaprajzi elrendezésben lett irányadó, központi terének fókuszában a kupola, mint építészeti, stilisztikai középpont jelenik meg. A belsőépítészek a teret mint egy gigantikus nappalit értelmezték újra. Az egyik oldalhajóban a tárgyaló kapott helyet osztott üvegfalakkal és egy szokatlan arányú világítással, mely visszanyúl az elmaradhatatlan indusztriális formanyelvhez. A másik hajóban gazdagon illusztrált falak között bújik meg az iroda tüdeje, a dzsungellel keretezett lounge sziget. A nappali fennmaradó legértékesebb területén, körben az ablakok mentén folyik a koncentrált munkavégzés.

 

 

A Dealogic Palm dolgozói Budapest egy különösen szép fekvésű irodáját
vehetik birtokba, melyben számos egyedi tervezésű ergonómiai és hangulati elem található. Az állítható asztalok és munkaállomások olyan környezetbe kerültek, ami segíti az elmélyült munkavégzést, támogatja a transzparens kommunikációt, a munkaközi megbeszéléseknek pedig nyugodt és feltöltő légkört biztosít. A mennyezeti világítás teljes egészében egyedi tervek alapján készült, szem előtt tartva a monitoron folyó munkavégzést. A fali grafika kollázs-technikával készült és street art művészek kezét dicséri. A dzsungel hangulatot több mint húsz különféle növényfaj gondosan megválogatott szelekciója biztosítja. A lounge valamennyi párnája és kárpitos munkája szintúgy egyedi textiltervek alapján készült, a központi hajó minden porcikája pedig asztalosmester üzemben.

 

 

Egy ilyen komplexitású tér csak kreatív, finoman összehangolt munkával hozható létre, melyhez számos szakipari mester, tervező, projektmenedzser és beszállító csapatmunkája szükséges. A hosszú évek szoros együttműködésének köszönhetően a munkát a Stay in Hungary Kft. jóvoltából és a tervezés előkészítésétől a kulcsrakész átadóig ívelő támogató menedzselésével és a Telesis Kft. minden részletre kiterjedő kivitelezői gondosságával alkottuk meg. 

Gáti Anna