Pályázatok/Nemzetközi

Egy velencei pad – a Curators Collective pályázati felhívása

2021.06.21. 11:06

A 17. Velencei Építészeti Biennálén az Egyesült Arab Emírségek nemzeti pavilonja a Curators Collective-vel együttműködésben designer hallgatók részére hirdet pályázatot, a fiatalok feladata egy 2021 nyarán Velencében felállítandó pad tervezése.

A Velencei Építészeti Biennálé 40 éves történetében először fordul elő, hogy a nemzeti pavilonok kurátorai – a főkurátorral, Hashim Sarkis-szal együttműködésben – kollektívába tömörülve dolgoznak a Biennálé lehetőségeinek kiaknázásán, hogy az valóban egy mindenki számára hozzáférhető együttműködéssé váljon.

A Curators Collective ebben az együttműködő szellemben adja feladatul a pályázat résztvevőinek egy pad tervezését, mely a kapcsolatteremtés és eszmecsere egyik legrégebbi és legalapvetőbb helyszíne. Mivel a világ továbbra is a pandémia és a klímaváltozás kettős fenyegetésével küzd, a párbeszédre és eszmecserére nagyobb a szükség, mint valaha.

Kik?
A felhívás a világ minden táján élő designer hallgatóknak szól.

Mit?
A tervezett padnak egyszerre kell reflektálnia az interperszonális és interkulturális kapcsolatokra, valamint ember és környezet viszonyára, így az újrahasznosítás, az „upcycling" megjelenése is elvárás. A padnak továbbá kiválóan kell működnie pandémiás és járvány előtti/utáni időszakban is, közhasználatra alkalmasnak kell lennie, és minimum három hónapot ki kell bírnia karbantartás nélkül. A padok elkészítéséhez a Biennálé pavilonjainak építéséből visszamaradt anyagok biztosítottak.

Hova?
A győztes pályaműveket Velencében gyártják majd, és ott is helyezik el őket.  Az összes pályamű megtekinthető lesz majd a Curators Collective honlapján.

Mikor?
A pályázatok leadási határideje 2021 július 7. A győztes művek installálása augusztusban várható.

A pályázati felhívással kapcsolatos bővebb információ itt érhető el.