Pályázatok

Egyetemi diákközpont-pályázat Londonban

2009.03.23. 12:14

Kétfordulós pályázat a London School of Economics (LSE) londoni campusán megépülő új diákközpont épületére - a cél olyan példaértékű, világszínvonalú építészeti minőség létrehozása, amely innovatív, fenntartható és inspiráló a jövőre nézve.
bemutatkozó anyag beküldési határideje: 2009. március 31. 14.00

[imagelist|imgid=|name=8mgwz2-london-lse.jpg|title=-]A RIBA (Royal Institute of British Architects) által kiírt pályázat témája a világ egyik legnevesebb társadalomtudományt oktató egyetemén, a London School of Economics (LSE) londoni campusán megépülő új diákközpont épülete. Az intézmény a fejlesztés alatt álló campus új diákközpontjával a növekvő számú hallgatóságnak pozitív egyetemi élményt és inspirációt kíván nyújtani.

A cél olyan példaértékű, világszínvonalú építészeti minőség létrehozása, amely innovatív, fenntartható és inspiráló a jövőre nézve. A megvalósuló terv a londoni campus környékének meghatározó kortárs épületévé válhat majd. Az épület rendeltetése miatt fontos a belsőépítészet frissesége és kreativitása is. Az épületben elhelyezendő funkciók többek között: a hallgatói unió irodái, kávézó, bár, étkezde, fitneszközpont, imaház, médiaközpont stb.

A pályázat két fordulóban zajlik: az első körben a pályázat iránt érdeklődő építészeknek és építészirodáknak bemutatkozó anyagot kell leadniuk (portfólió, önéletrajzok, díjak, referenciák stb.). Közülük választja ki a zsűri azt a hat pályázót vagy csoportot, akik a pályázatra elkészíthetik a koncepciót bemutató pályaműveiket.

bemutatkozó anyag beküldési határideje: 2009. március 31. 14.00
a hat résztvevő kiválasztása: 2009. április 6.
beadási határidő: 2009. június 5.

további információ: www.architecture.com/competitions
e-mail: riba.competitions/kukac/inst.riba.org