Közélet, hírek

Eladta londoni Cooper & Southwark irodaházát a HB Reavis

2018.07.06. 11:16

A HB Reavis nemzetközi ingatlanfejlesztő megállapodást kötött egy tengerentúli magánbefektetővel a Southwark Street 61. szám alatt található Cooper & Southwark nevű irodaház eladásáról. Az épület London South Bank negyedében található, amely mind munka-, mind lakókörnyezetként a város egyik legvonzóbb kerülete. 

Az értékesítésről azt követően született megállapodás, hogy a fejlesztő idén áprilisban az egész épületre vonatkozó előbérleti szerződést kötött a CBRE nemzetközi ingatlantanácsadó Global Workplace Solutions részlegével.

A HB Reavis-nak köszönhetően egy elhagyatott régi épületből igazi kortárs 21. századi irodafejlesztésként születik újjá. Az átalakítás során a teljes belső teret átépítették és bővítették, és 1.100 négyzetméternyi plusz munkaterületet hoztak létre, ezzel tágas és vonzó környezetet teremtve az itt dolgozóknak. A hétemeletes irodaház legfelső három szintjén hatalmas teraszokat alakítottak ki, amelyekről - jellemzően a HB Reavis épületeire - csodálatos panoráma nyílik a városra.

A Cooper & Southwark a HB Reavis második olyan befejezett projektje, melyet egyetlen vállalatnak ad bérbe vagy értékesít Londonban. 2017-ben a Wells Fargo amerikai befektetési banknak adta el 21.000 m2-es 33 Central irodaépületét.


 

Steven Skinner, a HB Reavis tranzakciós részlegének igazgatója így fogalmazott: "A Cooper & Southwark sikeres értékesítése is mutatja, hogy nemcsak projektjeink minőségével tudunk értéket teremteni, hanem az előbérleti szerződéseknél elért feltételekkel is. Egy globális befektető ilyen jelentős beruházása a kerületben jól mutatja azt a tendenciát, hogy a South Bank városrész egyre vonzóbbá válik: ez egy olyan hely, ahol szívesen élnek és dolgoznak az emberek, és egyszerre vonzza a befektetőket és a látogatókat is. Mindamellett, hogy tovább dolgozunk az Elizabeth House átépítésének tervein Waterlooban, a South Bank negyed továbbra is kulcsfontosságú befektetési terület marad számunkra."

A HB Reavis londoni fejlesztései a Cooper & Southwark mellett is tovább haladnak: a Farringdon Street 20. szám alatt mintegy 7900 m2-en épült új irodaház. A HB Reavis negyedik londoni fejlesztése, az Elizabeth House, stratégiailag kiemelten fontos helyen, a Waterloo állomás szomszédságában található. Ezt az ingatlant 2017-ben vásárolta meg a cég, és megközelítőleg 87.800 m2-nyi fejlesztésre van építési engedélye. A HB Reavis azóta az AHMM építész irodával közösen tervezi az épületet, amely London új látványossága lehet dizájnos irodáival és a közösségi területeken megvalósuló jelentős fejlesztéseivel.

forrás: sajtóközlemény