Közélet, hírek

Elbontják a West-Balkánt

2007.12.05. 15:00

A West-Balkán egyedülálló jelenség a főváros életében, hiszen egyfajta utazó művészkaravánként Budapest több pontján felbukkant már. Legutóbb, 2006-ban a Futó utcában nyílt meg az eddig ismert utolsó WB, ami szilveszterkor zárja be kapuit. A hely nem szűnik meg, csupán továbbköltözik a Nagytemplom utcába, ahol várhatóan 2008 első felében nyitja meg újra kapuit.

A nyolcadik kerületi rehabilitáció részeként januárban lebontják a West-Balkán épületét, amely várhatóan 2008 első felében nyitja meg újra kapuit a mostani helytől kőhajtásnyira található Nagytemplom utcában. A Futó utca különleges bucsúprogramokkal várja vendégeit egész decemberben.
A West-Balkán vezetőit nem érte váratlanul a lebontásról szóló értesítés, hiszen így egyeztek meg a Corvin Sétány projekt képviselőivel, illetve - lehetőségeik szerint - minél tovább húzták az épület ledózerólásának időpontját.

A nyolcadik kerületi rehabilitáció mostanra elérte a WB épületét is. Ennek ellenére a hely nem szűnik meg, csupán továbbköltözik a Futó utcától kőhajtásnyira található Nagytemplom utcába, ahol várhatóan 2008 első felében nyitja meg újra kapuit.


A West-Balkán szervezői addig is különleges decemberi programmal búcsúztatják az épületet. (részletek itt)

A West-Balkán egyedülálló jelenség a főváros életében, hiszen egyfajta utazó művészkaravánként Budapest több pontján felbukkant már. Első éveiben a Lágymányosi híd lábánál található Kopaszi-gátnál működött, majd átköltözött a nyolcadik kerületi Kisfaludy utcába, 2006-ban pedig egy utcával feljebb, a Futó utcában nyílt meg az eddig ismert utolsó WB, ami szilveszterkor zárja be kapuit. A West-Balkánba hetente 5-6 ezren járnak szórakozni, kikapcsolódni.

forrás: http://www.west-balkan.com/