Közélet, hírek

Elindult a Közkincs-kereső hangarchívuma

2012.10.18. 09:12

Kovács Olivér, a műemlékem.hu alapítója által szerkesztett Közkincs-kereső adásai élőben hallhatók a Gazdasági Rádióban, minden szerdán 15 és 16 óra között. Mostantól él az épített és tárgyi örökséget, a műemlékvédelmet, a régészetet és a muzeológiát bemutató műsor archívuma is, amely 2012 áprilisáig visszamenőleg tartalmazza az eddigi adások felvételeit.

Tisztelt látogató, hallgató!

A hang elszáll. Azaz mostanáig elszállt. A Közkincs, majd Közkincs-kereső című rádióműsor 2003 tavaszától számolt és számol be heti rendszerességgel az örökségvédelem világáról. A kezdetektől sugárzott, több mint 500 adás (ami ötszáz órát, több mint húsz nap folyamatos rádióhallgatást jelent) azt bizonyította, hogy épített és tárgyi örökségünk kifogyhatatlan kincsesbánya - egyik történetből nyílik a másik, a múlt, s vele összefonódva a jelen annál érdekesebb, minél több rétegét ismerjük meg. A helyszíni riportok, a stúdióbeszélgetések, a telefoninterjúk hol időtlen, hol napi aktualitású témákat dolgoznak fel.

 

 

 

A Közkincs-kereső adásai élőben a Gazdasági Rádióban hallhatók minden szerdán 15 és 16 óra között. Ebben a hangarchívumban a teljes feltöltés után a műsor 2012 áprilisától elhangzott adásai találhatók meg vágott - vagyis a szignálok többségétől, a zenétől, hírektől mentes - változatban. Az új műsorokkal természetesen rendszeresen frissítjük az archívumot. A korábbi helyszíni riportokból a Hangos térkép oldalon hallhat ízelítőt.

A Közkincs, majd Közkincs-kereső azért született meg, hogy ha nem is kézzel foghatóvá, de füllel hallhatóvá tegye az épített és tárgyi örökséget, a műemlékvédelmet, a régészetet és a muzeológiát minden érdeklődő számára. Reméljük, hangarchívumunkkal még több hallgató számára hozzuk közel ezt a világot.

A Közkincskereső archívuma itt hallgatható

Kovács Olivér
szerkesztő