Programok

Építészetet a fa alá!

2018.12.12. 16:00

A LATARKA  művészeti vásár új helyszínen, a Patyolat/PRÓBAüzemben tartja meg rendhagyó karácsonyi tárlatát, ahol idén kivételesen nagy számban tűnnek majd fel építészeti tematikájú festmények is.

Az esemény lényege továbbra is a kortárs alkotók népszerűsítése, és a műtárgyvásárlás minél szélesebb körben történő népszerűsítése. Van azonban egy harmadik cél is: a művészet szerteágazó műfajainak képviselete. Épp ezért kap tekintélyes hangsúlyt építészet és kortárs festészet kapcsolata is!


 

A közel 100 művész munkái közül megvásárolhatóak lesznek Bocsi Eszter képei is. A feltörekvő grafikus a minket körülvevő építészetből ragad ki architektúrákat, hogy azokat kivetítse egy szürreális dimenzióba. Ahogy azt egy interjúban említi, bizonyos helyek motívumként vonulnak át az életén, és szinte önkéntelenül kezd ezekből építkezni.


 

Esse Bánki Ákost a tér kép általi megragadása foglalkoztatja. Vonalai impúlzívan szövik át egymást a vásznon, mely találkozásokból végül háromdimenziós terek tárulnak a szemünk elé.  

Láthatóak lesznek Németh Marcell alkotásai is, melyek a hagyományos tájképeknek fordítanak hátat, mikor helyettük a távvezetékek, rakodó-, és toronydaruk világába nyújtanak betekintést.


 

A több száz alkotás közül rengeteg városi és építészeti tematikájú kép vásárolható meg a műtárgypiachoz képest kivételesen alacsony összegért, a művészetkedvelők így valóban egyedi módon lephetik meg a hozzátartozókat.Az időpont december 18. és december 19. Helyszín a Patyolat // PRÓBAüzem kiállítótere a Baross u. 85. szám alatt.

Megynitó:

December 18-án 19.00 órakor.

NYITVA TARTÁS:
December 18-án 16.00 - 20.00 óra között
December 19-én 17.00 - 20.00 óra között

Kurátorok
Bársony István építész
Esse Bánki Ákos festő
Tomasz Piars festő