Pályázatok

Építészeti diákpályázat: a dallasi Fort Worth reptér átalakítása

2008.01.24. 10:22

A dallasi (USA) Fort Worth repülőtér 'A' termináljának megújítására nemzetközi építészeti pályázatot hirdettek, az ACSA közreműködésével, egyetemi hallgatók számára.
Figyelem! A regisztrációs határidő: 2008. február 8.
Beadási határidő: 2008. június 4.

A dallasi (USA) Fort Worth repülőtér 1974-ben nyílt meg, s bár akkoriban még csak a belföldi járatokat szolgálta ki, mára a régió egyik legfontosabb nemzetközi légikikötőjévé vált. A reptér "A" termináljának megújítására nemzetközi építészeti pályázatot hirdettek az Association of Collegiate Schools of Architecture (ACSA) közreműködésével a szakirányú felsőoktatási intézmények hallgatói számára.

A feladat nemcsak az épület teljes külső és belső átalakítása, arculatának kialakítása, de az új igényeknek megfelelő fukcionális „átrendezése”, a korszerű berendezések (biztonságtechnika, logisztikai berendezések, gépészet stb.) elhelyezésére alkalmas térrendszer megteremtése is. Fontos, hogy az épület új dizájnja esztétikai értelemben „időtálló” legyen, ugyanakkor flexibitása, „nyitottsága” révén a jövőbeli esetleges újabb átalakításokat is elviselje. Figyelembe kell venni az épületben elhelyezkedő kiskereskedelmi létesítményeket, üzletsorokat is. Az átalakítási terveknek javaslatot kell tennie a városba vezető új vasútvonal és a reptér épületeinek kapcsolatára is.

Regisztrációs határidő: 2008. február 8.

Beadási határidő: 2008. június 4.

További információ:
http://www.acsa-arch.org/
eellis/kukac/acsa-arch.org