Programok

Építészeti koncepciótervek – Iszkázi emlékház bővítése alkotóházzal kiállításmegnyitó

2023.05.04. 14:58

A Moholy-Nagy Művészeti egyetem harmadéves építőművészet szakos hallgatói az őszi félévben az iszkázi Nagy László emlékház bővítésével foglalkoztak. A megszületett koncepcióterveket egy kiállítás keretében a Magyar Építőművészek Szövetségének székházában mutatják be.

Nagy László, neves magyar költőnk 2025-ben töltené be a 100. életévét. A költő egykori iszkázi szülőháza ma egy irodalmi emlékhelyként, múzeumként funkcionál.
A Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány felkérésére, a szemeszter során a hallgatók azt a feladatot kapták tanáraiktól (Kovács Csabától és Barcza Gergelytől), hogy az iszkázi Nagy László emlékházat alkotótérrel bővítsék.

A témafelvetés egyik aktualitása a két év múlva esedékes Nagy László centenárium, amely egy izgalmas lehetőség – és egyben kihívás – a magyar kulturális közélet számára: 2025-ben, Nagy László századik születésnapján, tud-e a közösség értékalapú módon válaszolni a monumentális szellemi örökségre? És vajon ebben a válaszban lehet szerepe az építészetnek is?

A kiállítást 19 órakor a MÉSZ Székház padlásterében, gitármuzsika mellett Szakál Ferenc és Nagy Gábor építészek nyitják meg.

A tárlat 2023. május 26-ig látogatható.