Programok

European Design Week 2008

2008.02.14. 09:59

Az európai tervezőgrafika és vizuális kommunikáció támogatásával, fejlesztésével foglalkozó European Design Institution évente rendezi meg az European Design Week eseménysorozatot, mindig a kontinens más országában. Idén május 15-19. között Stockholm mutatkozhat be.

Az európai tervezőgrafika és vizuális kommunikáció támogatásával, fejlesztésével foglalkozó European Design Institution évente rendezi meg az European Design Week eseménysorozatot, mindig a kontinens más országában.

Idén május 15-19. között Stockholm mutatkozhat be. A hagyományoknak megfelelően a program központi eleme a szervezők által kiírt European Design Awards nyertes munkáinak bemutatója, valamint a háromnapos nemzetközi szakmai konferencia lesz. A díjátadásra május 18-án, a konferenciára 16. és 18. között kerül sor a Södra Színházban.

A nyitóesemény a Forsberg School of Graphic Design végzős hallgatóinak kiállítása lesz, azonban a hét során számos más nagyszabású tárlat is megnyílik. A Kolla! című kiállítás a Föreningen Svenska Tecknare (a Svéd Illusztátorok és Tervezőgrafikusok Szövetsége) által évente meghirdetett pályázatra érkezett legjobb munkákat vonultatja fel a Svensk Form Központban. Az Henri de Toulouse-Lautrec életművéből összeállított tárlat a Nationalmuseumban lesz megtekinthető.

A hét során minden nap lesz dizájntúra is, melyek elsősorban stockholmi tervezőstúdiókba és különböző szakmai intézetekbe (pl. a Stockholm Design Lab-ba) kalauzolják el az érdeklődőket. Önálló, a konferenciától független előadások is lesznek, melyeken a szakmai jeles személyiségei fogalmazzák meg gondolataikat a vizuális kommunikáció jelen helyzetéről.

Az European Design Week-et az Icograda (Grafikai Társaságok Nemzetközi Szövetsége), az IDA (Nemzetközi Design Szövetség) és az European Design Media Network (EDMN) együttműködésével jön létre.

részletek itt: www.ed-awards.com