Programok

Év háza 2017 díjátadó ünnepség

2017.09.21. 11:38

Az idén tavasszal, a fődíj mellett több különdíj is gazdára talált a Baumit kiemelt támogatásával meghirdetett "Év háza" pályázaton, az eredményhirdetés október 2-án, a MÉSZ székház Kós Károly termében lesz.

Az idei pályázat ismét a Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége védnökségével, valamint a Baumit mint főtámogató együttműködésével került kiírása. A rendelkezésre álló rövid idő alatt 24, a magyar építészet változatosságát bemutató érvényes pályamű érkezett.

Az "Év háza 2017" pályázat Kuratóriumának fődíja 500 000,- Ft, amely mellett idén több különdíjat ítélt oda a zsűri.

Az "Év háza" pályázat filozófiája szerint a zsűri állandó tagjai mellé minden évben az előző évben Ybl Miklós-díjjal jutalmazott építészeket kérte fel. Az előző évekhez hasonlóan az idei zsűri elnöke Dévényi Sándor DLA, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke, tagjai pedig Krizsán András DLA, a Magyar Építőművészek Szövetsége elnöke, Dr. Hajnóczi Péter, a Magyar Építész Kamara elnöke, Szoják Balázs, az „Év háza" díj kurátora, Tóth Balázs, építész és az ÉMI Nonprofit Kft. szakértője és Dr. Tóth Elek DLA, a BME Magasépítési Tanszék ny. egyetemi docense.

A 2017. évi pályázat zsűrijébe meghívást kapott a 2016-ban Ybl Miklós-díjat kapott építészek, Viszlai József, Pro Architektúra-díjas építész és Miskolc város egykori főépítésze, valamint Lantay Attila, Székesfehérvár város főépítésze is.

A Magyar Építész Kamara és az Magyar Építőművészek Szövetsége különdíjai mellett a zsűri idén az Internorm Ablak Kft. és a Xella Magyarország Kft., valamint új támogatóként a Hella Árnyékolástechnikai Kft. különdíjait is átadja.

Időpont: 2017. október 2., 10:30 (regisztráció: 10:00)

Helyszín: MÉSZ Kós Károly terem