Programok

Év Háza díjátadó

2008.10.20. 10:21

Október 22-én 11 órakor adják át a hét év után ismét életre hívott Év Háza pályázat fődíját és különdíjait a Magyar Építőművészek Szövetségének Kós Károly termében.

Október 22-én 11 órakor adják át a hét év után ismét életre hívott Év Háza pályázat fődíját és különdíjait a Magyar Építőművészek Szövetségének Kós Károly termében.

A Családi Ház 2001-es tulajdonosváltását követően az ezzel egy időben megszűnt díjat Szoják Balázs építész a Magyar Építőművészek Szövetségének és más szakmai szervezetek támogatásával keltette újra életre. Az ő közreműködésüknek köszönhetően 2008-tól, ismét megrendezésre kerül a szakmai és civil építészeti szándékot integrálni képes Év Háza építészeti pályázat.

Az Év Háza díj az építészeti tevékenység legszélesebb spektrumának, a családi ház és a többlakásos lakóépületek objektív, szakmai szempontok alapján értékelt elismerése, amely a szakmai és civil építészeti törekvések integrálását és az építészeti minőség következetes érvényesítését tűzte ki célul.

A 28 beérkezett pályaműből a neves építészekből álló zsűri augusztus 25-én választotta ki a 10 döntőbe került épületet, majd október 6-án, az Építészet világnapján hozta meg végső döntését, ahol be is mutatkozott a 10 elődöntős épület.

A díjátadón megtekinthető lesz mind a 28 pályamű, illetve külön kiállítás keretén belül a 10 legjobbnak ítélt épület.

Időpont: 2008. október 22-én 11 órakor
Helyszín: MÉSZ Székház, Kós Károly terem
1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.

A díjátadón való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött; jelentkezésüket az info/kukac/buildmarketing.hu címen tehetik meg.

További információ a pályázattal kapcsolatban a www.evhaza.hu oldalon.