Programok

ÉV Tájépítésze és ÉV Junior Tájépítésze Díjkiosztó Gála - 2013

2013.03.28. 13:36

A díjkiosztó gála a Tájépítészet Hónapja áprilisi eseményeinek koronázásaként kerül megrendezésre idén második alkalommal a FUGA-ban.

A szakmai díjnak senior és junior kategóriái vannak. A senior jelöltek nyilvános jelölési folyamat eredményeként egyénileg, vagy alkotópárosként versenyeznek előre benyújtott portfóliójukkal, a gálaesten a zsűri előválogatása alapján az 5 legjobb jelölt mérkőzik a fődíjért. A junior pályázatok idén Visonta települést célozták meg, együttműködésben a község polgármesterével. A kiváló jelölteket idén is 5 kiváló médiaszemélyiség –Kovács Dániel (a hg.hu főszerkesztője), Őrfi József építész és blogger (MNO – Égigérő blog), Pásztor Erika Katalina (az epiteszforum.hu főszerkesztője), Ránki Júlia (rádiós szerkesztő-műsorvezető, FugaRadio), Rózsa Péter (rádiós szerkesztő-műsorvezető, FugaRadio) laudálja majd. Szakmai zsűrink külföldi tagja, Anna Sessarego Genovából, az Olasz Tájépítész Szövetségből érkezik, a budapesti olasz kulturális év keretében.

A gálaműsort az L teremben kiállítás-megnyitó előzi meg, ahol bemutatják a senior jelöltek portfólióját és a junior pályaműveket, valamint bemutatkozik a BCE Tájépítészeti Kar és a MOME közös kísérleti látszóbeton kurzusa. A kiállítás megnyitóján meglepetés könyvbemutatót is tartanak: hamarosan megjelenik a GYIK műhely kisiskolásoknak készített kertművészeti foglalkoztató füzete, amelyet Mácsai Pál Jászai Mari-díjas színművész, direktor ajánl a figyelmükbe.

Műsorvezető: Bardóczi Sándor és Szabó Gyöngyvér
Főszervezők: Bardóczi Sándor (MÉK-TKT), Sándor Tamás (MÉK-TKT) és Szakács Barnabás (MTSZ)
A díj fővédnöke: Dr. Mőcsényi Mihály, Sir Geoffrey Jellicoe és Széchenyi-díjas tájépítész
Szakmai zsűri: Dr. Rácz Tamás (zsűri elnök), Anna Sessarego (IFLA Europe delegált), Dr. Jámbor Imre (BCE Tájépítészeti Kar), Pottyondy Péter (MÉK-TKT delegált), Kerekes György (MÉSZ delegált), Sándor Tamás (MAKEOSZ delegált), Turcsányi Miklós (MÖFÖSZ delegált), Szakács Barnabás (MTSZ delegált), Schieder Zoltán (Semmelrock delegált)
Kiállítás és arculat: Kiss Zsombor Krisztián
Díj objektek: VPI Beton manufaktúra
Tájépítész kézműves borok: Laposa pincészet - Badacsony, Myrtus pincészet - Tarcal
A gála főszponzora: Parkfenntartó Kft.
A gála szponzorai: NKA, mm cité, Hauraton, Everling, Ril Light
Kiemelt médiapartnerek: epiteszforum.hu, FUGA web rádió, hg.hu
Hivatalos weboldal

Részvételért 2 kamarai kreditpont adható (2000 Ft-ért megváltható a helyszínen.)

Bővebb információ az esemény Facebook oldalán.