Helyek/Köztér

Ezúttal kortárs

2019.03.06. 15:56

A Corvin Sétány legújabb alkotására még tavaly írt ki pályázatot a Magyar Képzőművészeti Egyetem, hogy egy feltörekvő alkotó hagyhassa keze nyomát a negyedben. A győztes munka Mikus Áron Triptichon című szobra lett. 

Fiatal művészek kaptak lehetőséget, hogy megtervezzék a Corvin Sétány legújabb műalkotását a Corvin Sétányra. A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) hallgatóitól, illetve diplomásaitól a kiírók olyan kiemelkedő műalkotás-csoport létrehozását várták, amely hangsúlyos részévé válik majd a sétánynak. 

A mai köztéri szoborállítás kritikus helyzetét nemrég oldalunkon is elemeztük így külön öröm, hogy ezúttal egy modernebb szellemiségű fiatal állíthatja ki nonfiguratív művét.

 

Az öntvény hajlított formái reflektálnak majd a közvetlen környezetre és visszatükrözik a Corvin Technology Park és az épülettel szomszédos Nokia Skypark irodaház modern homlokzatát. A második helyen végzett Szirmai Nóra Áramlás című műve, a harmadik helyezet pedig megosztva Melkovics Tamás Morphogenesis és Becskei Andor Spirál alkotása. A pályázat nyertesei összesen 1 750 000 forint pénzjutalomban részesülnek.
 

A nyertes pályázó a Futureal-csoport szakembereivel együttműködve az elkövetkező hónapokban véglegesíti a műalkotást, amely egyfajta iránytűként kapcsolatot teremt majd a Corvin Sétány már meglévő és jövőbeni épületei között.