Programok

Fa- és pelletfűtés építész szemmel

2010.01.14. 12:06

Kreditpontos, ingyenes szakmai előadások fűtéstechnikáról, kályhatörténetről és a történelmi épületek környezettudatos átalakításáról 2010. január 26-án a Kós Károly Művelődési Házban, Budakalászon.

A Magyar Építész Kamara  "Megújuló energiaforrások" című előadássorozatának első részeként

Fa- és pelletfűtés az építész és belsőépítész szemszögéből

címmel szakmai rendezvényt tart

2010. január 26-án 09.00 - 15.00 óráig

a Kós Károly Művelődési Házban (Budakalászi Faluház) Budakalász, Szentendrei út 9.

A szakmai fórum elsősorban építészeknek és belsőépítészeknek szól.

Egy épület megszületésekor a megrendelő először a tervezővel kerül kapcsolatba, ezért fontos, hogy az építész, belsőépítész naprakész és minél többrétű információ birtokában legyen.

A rendezvénysorozat azzal a céllal jött létre, hogy a megújuló energiahasznosítást a megvalósításhoz és tervezéshez szükséges tudnivalók átadásával népszerűsítse.
A szakmai nap első felében korunk korszerű, fával és pellettel működő tüzelőberendezéseiről, azok műszaki jellemzőiről, a tervezés során figyelembe veendő paraméterekről, valamint a megújuló energiahasznosítást támogató pályázati lehetőségekről lesz szó. Érdekességként a fűtéstechnikához kapcsolódóan elhangzik egy kályhatörténeti előadás és megnyílik egy kiállítás, mely képes tablóin keresztül taglalja a környezettudatos magatartást  az építészetben, az ókortól napjainkig.

A szakmai nap második felében bemutatjuk, hogyan lehet történelmi belvárosokat, műemlék épületeket megújuló energiaforrások hasznosításával környezettudatossá tenni, továbbá települési szinten hogyan lehet önfenntartóvá válni.

A részvétel ingyenes, a szakmai napon elhangzott előadások meghallgatását a Magyar Építész Kamara 1 kreditponttal értékeli.

A rendezvény pontos tematikája

Részvételi szándékát, a korlátozott létszámra való tekintettel, kérjük, 2010. január 22-ig, az következő e-mail címen jelezni szíveskedjen: info/kukac/dzone.hu