Közélet, hírek

Fémlemezfedések az építészetben 2021. pályázati felhívás

2021.03.02. 10:03

2021-ben ismét indul az alumíniummal burkolt, illetve fedett épületek megmérettetése. Idén május 5-ig várja a Prefa által felkért neves zsűri az építészek és az építészhallgatók munkáit. Eközben a 2020. évi pályázati anyagok bírálatára márciusban kerül sor. A két év legjobbjait pedig a tervek szerint júniusban ismerheti meg a közönség.

A PREFA pályázata keretében újra keresi az innovatív alumínium tető- és homlokzati panelek felhasználásával készült izgalmas projekteket, akár megvalósult, akár tervezett épületek szintjén. A pályázat célja bemutatni azt a határtalanságot, amit a minőségi fémlemez-fedés és burkolat esztétikája, megmunkálhatósága és műszaki jellemzői adnak a tervezői fantáziának, melynek alkalmazásával akár a legkülönlegesebb építészeti elképzelések is megvalósíthatók – legyen szó műemlék épületről vagy modern környezetben történő felhasználásról.

Egy pályázat, két kategória

Az A. kategóriában építészek PREFA anyaggal fedett – burkolt, megvalósult épületek (középületek, lakóházak, műemlék épületek), vagy PREFA-termék falhasználásával készült építési engedéllyel rendelkező tervek (középületek, lakóházak, műemlék épületek) és dokumentáció benyújtásával pályázhatnak.

A B. kategória építészhallgatók ötlet/tervpályázata, ahol a hallgató által választott bármilyen középületen vagy lakóépületen (minimum 4 lakásos társasház) PREFA-termékek alkalmazását mutatja be.

A pályázat beadási határideje: 2021. május 5. 12:00.

A részletes pályázati kiírása: www.prefapalyazat.hu

A pályázati űrlap: http://www.prefapalyazat.hu/beadas

A 2021. évi pályázat Bíráló Bizottsága

- Erő Zoltán, Budapest főépítésze, okl. építészmérnök, vezető tervező

- Ráday Mihály, elnök, Budapesti Városvédő Egyesület

- Eltér István, a Magyar Építész Kamara elnökségi tagja

- Horváth Sándor, egyetemi adjunktus, BME Épületszerkezeti Tanszék

- Nemere Judit, építőmérnök, PREFA Hungária Kft. ügyvezetője

DÍJAK, ELISMERÉSEK

A. kategória – építészek:

- 250.000 Ft pénzjutalom

- teljes ellátást tartalmazó 2 napos ausztriai tanulmányút 1 fő részére

B. kategória – építészhallgatók:

- 50.000 Ft pénzjutalom

- teljes ellátást tartalmazó 2 napos ausztriai tanulmányút 1 fő részére

A további díjazottak elismerése

Kategóriánként további 5-5 építészeti alkotás jogosult tervezője (1 fő) rangsorolás nélküli díjazásban részesülhet, amely 2022. tavaszára tervezett 2 napos ausztriai tanulmányút teljes ellátással.

További információ a pályázat benyújtásával kapcsolatosan a pályázat lebonyolítójától a demus.zsofia@buildmarketing.hu e-mail címen, a Prefa Hungária Kft. termékeihez és műszaki megoldásaihoz fűződően, pedig a judit.nemere@prefa.com e-mail címen kérhető.