Technológia

FireStop – Új tűzgátló termékcsalád a fischer kínálatában

2022.06.20. 14:08

A fischer Magyarországon is bemutatkozik passzív tűzvédelmi rendszereivel, melyek számos területen nyújtanak innovatív megoldást, akár tömítésről, akár tűzgátló lezárásról legyen szó.

Immáron passzív tűzvédelmi termékeivel is növeli hírnevét hazánk építőiparában a fischer. A FireStop termékek széleskörű megoldást nyújtanak építészeti lineáris hézagok tömítésére, gépészeti és elektromos átvezetések tűzgátló lezárására, valamint homlokzati tűzterjedés ellen is.
A termékcsalád mindegyik tagja CE-jelöléssel ellátott és rendelkezik Európai Műszaki Engedéllyel (ETA-val).

FiAM, a rugalmas tűzálló akusztikus paszta

A FiAM egykomponensű vízbázisú akril emulzió egyaránt alkalmas vonalmenti hézagok tűzgátló tömítésére és átvezetések lezárásának kiegészítő termékeként is. Függőleges és vízszintes építőipari csatlakozásoknál, illetve a faláttöréseknél alkalmazható, ahol tűzvédelmi funkcióját legfeljebb 5 órán át látja el.

Tűz esetén szén képződik a felületén, amely lelassítja a hőátadást és meggátolja a tűz további terjedését. A halogén- és oldószermentes FiAM emellett megőrzi a szerkezet hangszigetelő képességét is.Ár-érték arányban kiemelkedő termék a piacon, amelynek a műszaki engedélyében megoldást találunk mind 60, 90 és 120 perces követelményekre is.

FFB-ES, a tűzálló elasztikus bevonat

Az FFB-ES egykomponensű vízbázisú akril bevonatot a szerkezeti csatlakozásokhoz és szerelvényekhez fejlesztették ki a függönyfalas homlokzati tűzterjedés gátlására, amely füst és tűzvédelmet biztosít mind a függőleges, mind a vízszintes csatlakozásoknál. Az egykomponensű rugalmas akril bevonat az egyes elemek között akár 240 percig is biztosítja a tűzállóságot.

A 80 kg/m³ kőzetgyapot alapra kifejlesztett FFB-ES halogén- és oldószermentes, valamint kiváló alakváltozási tulajdonságokkal rendelkezik. Emellett lágy átvezetések lezárására is alkalmazható. A bevonat háromféle (fehér, szürke, vörös) színben is elérhető figyelembevéve a különböző esztétikai igényeket is.

A fentiek mellett számos kiváló minőségű FireStop termék is megtalálható a fischer honlapján.

Keresse a cég szaktanácsadóját, aki bővebb információkkal is ellátja az érdeklődőket mind az engedélyekkel, mind a beépítési megoldásokkal kapcsolatban!