Pályázatok/Magyar

Főépítészi Életmű Díj és Az Év Főépítésze Díj - pályázat

2018.06.22. 11:18

Az Országos Főépítészi Kollégium által 2000-ben alapított Év Főépítésze Díj odaítélésekor javaslat alapján döntenek, melyet bármely főépítész, önkormányzati és hivatali vezető, vagy bármely szakmai és önkormányzati szervezet, illetve szövetség tehet, június 29-ig.

A Díjra nem javasolható hivatalban lévő állami főépítész, továbbá olyan személy, aki az Alapító Okirat szerint részt vesz a Díj odaítélésének véleményezésében. A konferenciát rendező település főépítésze a rendezés évében nem kaphat Év Főépítésze Díjat.

Az Év Főépítésze Díjat minimum 10 éves főépítészi gyakorlattal rendelkező főépítész kaphatja meg, míg a Főépítészi Életmű Díj feltétele minimum 20 éves főépítészi gyakorlat. A díjat határon túli főépítész, egyházi és intézményi főépítész kivételesen indokolt esetben, további díjként megkaphatja.

Javaslat benyújtásához a javasolt személy szakmai munkásságának részletes bemutatása és szöveges indoklása szükséges, melyet 2018. június 29-ig az Országos Főépítészi Kollégium Titkárságára e-mailben vagy postai úton (e-mail cím, postacím: Salamin Ferenc, Országos Főépítészi Kollégium, 1024 Bp. Margit krt. 5/a.) kell eljuttatni.

A Díj alapító okirata, a "Főépítészi Életmű Díj"-ban és "Az Év Főépítésze Díj"-ban részesültek névsora a Főépítészek weboldalán megtalálható.

Leadási határidő: 2018. június 29.