Épülettervek/Hallgatói terv

FSH VIP-pavilon tervpályázat – megosztott I. díj, Báry Anikó, Varga Csaba

2012.03.05. 13:08

A Formula Student Hungary hallgatói pályázatot írt ki egy VIP-pavilon megtervezésére, ahol az egyik győztes terv a Báry Anikó és Varga Csaba által készített mű lett. Kulcsszavaik a csapatmunka, a sebesség és az innováció voltak, melyeket az épület megjelenésével, tartószerkezeteivel és anyagaival fejeztek ki az építészet nyelvén.

FSH VIP-pavilon tervpályázat

Koncepció:

A feladat egy VIP-pavilon megtervezése volt a Formula Student Hungary idei versenyére. Témaindító gondolatként a csapatmunka, a sebesség és az innováció szolgált. Számunkra a sebesség a versenyautók formájában, a csapatmunka a tartószerkezetek együttdolgozásában, míg az innováció a modern formavilágban, illetve a karossszériaszerű burkolatban nyilvánul meg. Ezek ihlették az épületünket, és ezek jelennek meg az általunk tervezett pavilon formavilágában. Ha az építményre északi irányból tekintünk, akkor a formája egy „száguldó” versenyautót jelenít meg, míg ha kelet felől vizsgáljuk, akkor az autó orrára asszociálhatunk.

 

 

 

Összeszerelés:

A földön összeszereljük a 4 darab ívtartót, majd a felállítása után a felső és alsó kereszttartók behelyezése következik. Ezután a hosszirányú szétcsúszás megakadályozására vonórudakat helyezünk el a két végpont között (háromszöget formálva a vonórudakkal). Ezt követően az árnyékolókat illetve a tetőpaneleket helyezzük el. Ha már kész a védett szerkezet, következhet a padló rácsszerkezete, majd végezetül a padló és az oldalfalak panelei kerülnek elhelyezésre.

 

 

 

Anyaghasználat:

A tartók négyzet keresztmetszetű profilokból állnak, míg a fedőelemek karosszériaszerű lemezből készülnek. Fontos kikötés ezekkel szemben, hogy fehér színűek legyenek. A belső térben megjelenő egyedi bútorok pedig az FSH zöld színét hordozzák.

Báry Anikó, Varga Csaba